Haberler

ŞİLE BELEDİYESİ HANGİ PARTİ? Şile Belediye Başkanı kimdir, hangi partiden?

Güncelleme:

Şile Belediyesi ve belediye başkanı bugün en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 1972 yılında Sakarya Akyazı'da doğan İlhan OCAKLI Şile Belediye başkanıdır. Peki ama Şile Belediyesi hangi parti? Şile Belediye Başkanı kimdir, hangi partiden? İşte detaylar…

2019 yerel seçimlerinde 13 bin 680 oy alarak yüzde 54,37 gibi bir oranla belediye başkanı seçilen ve 5 yıl boyunca görev yapacak olan İlhan Ocaklı merak konusu oldu. Şileliler, Şile Belediyesi hangi parti? sorusuna cevap arıyor. Peki ama Şile Belediye Başkanı kimdir, hangi partiden? İşte detaylar…

ŞİLE BELEDİYESİ HANGİ PARTİ?

Şile Belediyesi, 2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti'nin en yüksek oranla aldığı ilçelerden biriydi. AK Parti'nin adayı İlhan Ocaklı 13 bin 860 oy alarak yüzde 54,37 oranla seçilerek belediye başkanı seçildi. En yakın rakibi İYİ Parti'nin adayı Rahmi Çakar yüzde 33,45 oy alarak 2. olmuştur.

ŞİLE BELEDİYESİ HANGİ PARTİ? Şile Belediye Başkanı kimdir, hangi partiden?İlhan Ocaklı

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR, HANGİ PARTİDEN?

1972 yılında Sakarya Akyazı'da doğan İlhan OCAKLI, ilköğrenimini Akyazı'da, orta ve lise öğrenimini Adapazarı Teknik Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamladı. Üniversite öğrenimini yurtdışında gerçekleştiren İlhan OCAKLI, Almaata İktisat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, ikinci üniversitesini Anadolu Üniversitesi/ Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı.

2004 yerel seçimlerinde Şile Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkan Yardımcılığı, 2007 genel seçimlerinde ise Şile SKM Başkanlığı ve İlçe Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanlığı yaptı.

2009 Yerel Seçimlerinde SKM Başkanlığı ve sonrasında vekil İlçe Başkanlığı görevleri yapan Ocaklı, Şile'de %7 olan üye oranını, %35'lere çıkartarak Şile'ye, İstanbul'da Ak Parti'nin en yüksek üye oranına sahip ilçesi ünvanı kazandırdı.

2009 yılı Ekim ayında Şile İlçe Başkanlığına atanan İlhan Ocaklı, 2011'de 4. AK Parti İlçe Kongresi, 2014'te 5. AK Parti İlçe Kongresi ve 2018'de 6. AK Parti İlçe Kongresinde delegelerin teveccühleri ile AK Parti Şile İlçe Başkanı olarak görev yaptı.

İlçe Başkan Yardımcılığı, SKM Başkanlığı ve 3 dönem devam ettiği Şile İlçe Başkanlığı görevlerinde açık kapı politikasıyla, Şile'nin 5 merkez mahallesi ve 57 köyünde, tüm Şileliler ile gönül bağı kuran İlhan Ocaklı, Şile'nin yerel ihtiyaçları ile ilgili tüm sorunlarında, Ankara ile Şile arasında iletişim sağladı. Şile'de yaşanan sorunlara çözüm yolları arayarak Şile'nin gelişmesine büyük katkı sağladı.

Şile halkının teveccühleriyle, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, %54,37 oy oranı ile Şile Belediye Başkanı seçilen İlhan OCAKLI, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Serhıldan Hülakü
Haberler.com - Gündem

İlhan Ocaklı Sakarya Akyazı Şile Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title