Haberler

Şaban Oğlu Şaban nerede çekildi? Şaban Oğlu Şaban ne zaman, hangi yılda çekilmiştir?

Güncelleme:

Türk sinemasının takipçileri ve sinemaseverlerin beğenisini toplayan Şaban Oğlu Şaban filmi bu akşam televizyon ekranlarında yer alacak. Şaban Oğlu Şaban nerede çekildi sorusunun yanıtı bu kapsamda merak ediliyor. İzleyicilerin araştırdığı Şaban Oğlu Şaban konusu, özeti ve Şaban Oğlu Şaban oyuncaları gibi konuları mercek altına alıyoruz. Şaban Oğlu Şaban ne zaman, hangi yılda çekilmiştir? Şaban Oğlu Şaban filminin detayları…

Şaban Oğlu Şaban nerede çekildi sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. İzleyenleri ekrana bağlayan Şaban Oğlu Şaban filmi, beyaz perdeden sonra televizyon ekranlarında izleyici ile buluşuyor. Şaban Oğlu Şaban filmini izleyecek olanların merak ettiği Şaban Oğlu Şaban konusu nedir, Şaban Oğlu Şaban oyuncuları kimler ve Şaban Oğlu Şaban özeti gibi konuları inceliyoruz. Şaban Oğlu Şaban ne zaman, hangi yılda çekilmiştir?

ŞABAN OĞLU ŞABAN FİLMİ KONUSU NEDİR?

Şaban Oğlu Şaban, aynı yerde askerlik yapan iki arkadaş Şaban ve Ramazan'ın askerlik esnasında ve sonrasında başlarına gelen rastlantısal olaylara karşı verdikleri tatlı mücadeleye odaklanır. Şaban'ın sakarlıkları yüzünden komutan Hüsamettin defalarca yaralanmış, iyice çileden çıkmıştır. Askerlik bittiğinde, bir gazinoda çalgıcı olarak işe giren ikili, tesadüf eseri bir suçlunun yakalanmasını sağladıklarında Nazır Paşa tarafından gizli polis olarak atanırlar. Nazır Paşa ve ailesini ziyaret ettikleri bir gece, Paşa'nın damadının eski komutanları Hüsamettin çıkmasıyla zor anlar yaşarlar. Fakat sadece bu da değildir! Aynı gece evden çalınan elmas, ortalığı iyiden iyiye karıştırır. Tatlı sakar ikili elması bulabilecek midir?

Şaban Oğlu Şaban nerede çekildi? Şaban Oğlu Şaban ne zaman, hangi yılda çekilmiştir?

ŞABAN OĞLU ŞABAN NEREDE ÇEKİLDİ?

1977 yılında yapılan yerli filmin yönetmenliğini Ertem Eğilmez yapmıştır. Sadık Şendil'in senaristliğini yaptığı film Yeşilköy'de bir köşkte çekilmiştir.

ŞABAN OĞLU ŞABAN FİLMİ OYUNCULARI VE KADROSU

• Şaban - Kemal Sunal: Saftirik, sakar ve patavatsız bir asker. Ramazan'la çok iyi bir dostluk kurmuştur. Filmin ana karakteri.

• Ramazan - Halit Akçatepe: Şaban'ın en iyi arkadaşı, Şaban'dan daha akıllı, ama biraz uyanık bir asker.

• Hüsamettin - Şener Şen: Şaban ve Ramazan'ın kumandanı, sivil hayatta bir polis. Şaban'ın yüzünden hep yaralanmıştır. Nazır Paşa'nın damadı.

• Hala/Tavuk Teyze - Adile Naşit: Tavuk gibi gıdaklayan, Nazır Paşa'nın kız kardeşi. Kümeste sakladığı elması kaybolmuştur. Ancak onu Nazır Paşa çalmıştır.

• Nazır Paşa - Sıtkı Akçatepe: Tavuk Teyze'nin erkek kardeşi, Şaban ve Ramazan'a gizli polis görevi vermiştir.

• Safinaz - Ayşen Gruda: Şaban'a aşık olan, kocası olmayan, Şaban'la evlenmek isteyen Nazır Paşa'nın en küçük kızı.

• Nigar - Ayben Erman: Şarkıcıdır; Hüsamettin, Ramazan ve Şaban ona deli gibi aşıklardır. Dostu da Kadırgalı Eşref'dir.

• Kadırgalı Eşref - Dinçer Çekmez: Bir psikopattır. Herkesi bıçaklamaktan aşırı zevk alır. Hüsamettin onu yakalayamaz; ancak Şaban ve Ramazan onu yakalarlar.

• Selma - Sevda Aktolga: Nazır Paşa'nın evinin hizmetçisidir. Şaban ve Ramazan hem ona, hem de Nigar'a aşıklardır.

• Binnaz - Sevil Üstekin: Hüsamettin'in karısı, Nazır Paşa'nın ikinci büyük kızı.

• Yunus Kaptan - Şevket Altuğ: Konuları çok uzatan, bu yüzden Şaban ve Ramazan'ın başına bela olan Nazır Paşa'nın diğer damadı.

• Yunus Kaptan'ın Eşi - Güler Ökten: Nazır Paşa'nın en büyük kızı. Ramazan'a elması Binnaz'ın çaldığını söylemiştir. O yüzden Binnaz ona çok kızmıştır. Üstelik dedikoducudur.

• Neşet - Necdet Yakın: Nazır Paşa'nın kardeşi. Gözleri çok zayıf görür ve etraftaki bayanları sürekli taciz eder. Ayrıca kendisi Selma'ya aşıktır.

• Sünnetçi Sumrullah Canyakmaz - İhsan Yüce: Şaban'ı sünnet etmesi için çağırılan sünnetçi.

• Eşref'in adamı - Tevfik Şen

• Polis - Ergin Orbey: Hüsamettin tarafından kazara öldürüldü.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Kemal Sunal Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title