Haberler

Mithat Sancar kimdir ? Sancar'ın akrabasına Nobel ödülü

Güncelleme:

Mithat Sancar kimdir ? Sancar'ın akrabasına Nobel ödülü. 2015 Nobel kimya ödülünü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar, HDP milletvekili Mithat Sancar'ın kuzeni olduğu ortaya çıktı.

Dünyanın en saygın bilim ödülüne bir Türk bilimadamı da sahip oldu. 2015 Nobel Kimya ödülü aralarında Türk bilim insanının da bulunduğu 3 kişiye verildi. Bu yıl ki Nobel Kimya ödülü; Aziz Sancar, Thomas Lindahl ve Paul Modrich'e verildi.

HDP'Lİ VEKİLİN KUZENİ

Öte yandan Aziz Sancar'ın HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın yakın akrabası olduğu ortaya çıktı. Aziz Sancar, Mithat Sancar'ın babasının amcasının oğlu.

10 ARALIK'TA TÖREN

Aziz Sancar, Orhan Pamuk'tan sonra Nobel alan ikinci Türk oldu. Nobel Ödülleri, Alfred Nobel'in ölüm tarihi olan 10 Aralık'ta törenle sahiplerine sunulacak.

AZİZ SANCAR KİMDİR?

Kanser konusunda yaptığı önemli çalışmalarla dünya çapında adını duyuran Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, kanser tedavisinde "sirkadiyen saat" (ritmik saat) buluşuna imza atmıştı.

Aziz Sancar, ABD'de Kuzey Carolina Üniversitesi Biyokimya ve Biyofizik Bölümü Öğretim Üyesi olarak görev yapıyordu.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Mithat Sancar Alfred Nobel Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title