Haberler

Metin Alper kimdir? Nereli, kaç yaşında, mesleği ne? Metin Alper'in hayatı ve biyografisi

Güncelleme:

Vatandaşlar tarafından merak edilen isimler arasında Metin Alper geliyor. Peki, Metin Alper kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, mesleği ne? Metin Alper'in hayatına ve biyografisine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Metin Alper kimdir? Metin Alper'in hayatı ve biyografisine yazımızdan erişebilirsiniz.

METİN ALPER KİMDİR?

Metin Alper, 1970 yılında Konya'da doğdu, İlk ve Orta öğrenimini Aksaray ilinde Selçuk İlkokulu ve Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra 1984 yılında Ankara Polis Koleji'ne girdi. 1988 yılında Polis Akademisi'ne geçti. 1992 yılında Komiser Yardımcısı olarak mezun olduktan sonra 20. Dönem İç Güvenlik ve Özel Hareket Kursunu bitirerek Ardahan ilinde Özel Harekat Şube Müdür vekili olarak göreve başladı.

Metin Alper doğum tarihi : 1970

Metin Alper kaç yaşında : 50 yaşında

Metin Alper nereli : Konya

1995 Nisan döneminde 243. dönem Yedek subay olarak askerlik hizmetine Tuzla Piyade Okulunda başladı. 1996 yılı Temmuz ayında Teğmen rütbesi ile Van Özalp 2.Jandarma sınır taburundan terhis oldu.

1996-1998 yılları arasında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görev yaptı. 1998 yılında Osmaniye Emniyet Müdürlüğüne atanan Alper, Osmaniye'de Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görev aldı.

1999 yılında Misyon Koruma Sınavını kazanarak T.C. Bişkek Büyükelçiliğinde 2002 yılına kadar Ataşe olarak görev aldı. 2002 yılından itibaren Osmaniye ilinde sırayla Kaçakçılık ve Organize Şuçlar Şube Müdür Vekili, Personel Şube Müdür Vekili, Asayiş Şube Müdürü ve en son olarak da Kadirli ilçe Emniyet Müdürlüğü görevi yaptı.

Alper buradaki görevinden sonra 2007 yılında Sivas Trafik Tescil Denetleme ve Şube Müdürü olarak atandı. 2010 yılında Birleşmiş Milletler Doğu-Timor misyonuna katılarak Türk Polis Kontenjanında 1.5 yıl süreyle görev aldı.

2013 Mayıs ayında Afganistan – Kabil'de bulunan NATO- ISAF misyonunda 8 ay süreyle NATO Komutanı Orgeneral Joseph Dunford'un Polis Danışmanlığı görevini yürüttü.

25 Aralık 2013 itibariyle de İstanbul'da Önleyici Hizmetler ve Güven Timlerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı. İstanbul'da Koruma Şube Müdürlüğünden , Trafik Şube Müdürlüğünden ve Gaziosmanpaşa İlçesinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

14 Nisan 2016 tarihinde Afganistan Mezar-ı Şerif'te bulunan NATO Kararlı Destek Misyonda Kıdemli Polis Danışmanı olarak görev yaptı. 26.10.2016 tarih ve İçişleri Bakanlığının 2016/759 sayılı kararnamesi ile Adıyaman İl Emniyet Müdürü atanarak 29.10.2016 tarihinde Adıyaman ilinde göreve başlamıştır.

Kezban Alper ile evli olan Metin Alper Saniye Şeyma, Ahmet Bahadır ve Zeynep Zülal'in babasıdır. İyi derecede Rusça ve İngilizce bilmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Metin Alper Gündem Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

CANKUŞ:

Metin ALPER bu coğrafyada yaşan efsanelerden biridir. Kamuflaj elbisesiyle gezmeside onun mensubu olduğu özel harekât şubesinin kendisinde ne kadar derin izler bıraktığının göstergesidir. Emekli bir özel harekât polisi olarak şunu söylemek isterim. Vatan sevdası çok ağırdır her beden taşıyamaz. Ailenden sevdiklerinden canından feragat edebilen MetiN ALPER gibi yiğit lerin ruhlarındadır. Kamuflaj veya video dan rahatsız olan bedenler bu aşkı anlayamazlar. Vatan sevdası maddi değil manevidir. Kimse para için namlunun ucunda gezmez. Özel harekât bu coğrafyanın yılmaz yorulmaz hainlere aman vermez bekçisidir.

6
8
yanıtYanıtla
HAMASET:

Kimse özel harekata karşı değil. Onlar bu aziz milletimizin kahraman evlatlarıdır, son asrın cengaverleri, cihangirleridir. Ama gerek kıyafet konusundaki hareketkeri gerekse sabah akşam video ve fotoğraf paylaşmasını gerçekten ben de anlayamıyorum. Bunun için özel bir ekip kurmuş olmalı. Kaldı ki, Trabzon gibi bir ilde neden özel harekat elbisesi ile dolaşılır bunun izahı yok. Eğer çok seviyorsa evinde giysin. O makam devletin ve ciddiyet ister. Özel harekatı mevzu yaparak demagoji yapmayın.

yanıt9
yanıt2
UYANIKLIK:

Tüm müdürlerin kamuflaj giydiğini ve neredeyse hergün hamasi nutuklar atıp, video ve fotoğraf çekimleri yaptığını düşünün. Ne güzel olur ülkemiz değil mi?. . . Lütfen devlet ciddiyet ister. Yoksa ülkemize, bayrağımıza, vatanımıza ve dinimize canımız kurban olsun. Allah benim gibi şehadet dileyen her kuluna bu kutlu makamı nasip etsin . Ama ne vatanseverlik ne de ülkücülük hamaseti değil, çok çalışmayı emreder. . . .

yanıt10
yanıt2
DEVAM ETSEYDİ YA:

Madem özel harekat onda çok derin izler bıraktı neden onu terkedip, yurtdışı görevinden diğerine koşmuş. Duygusal sebebi önemsemeyip özel harekatta kalmayı neden tercih etmemiş.

yanıt9
yanıt3
AH ESKİLER...:

Eski ülkücülerde vakar, ciddiyet, tevazu, çalışkanlık ve bilgi öndeydi. Bu değerleri de o ilham ve enerji veren vatan şiirlerini başkalarına okuyarak değil, vakarla içselleştirerek hayatlarına icraatlarında aktarırlardı. Of ki of. Gel de anlat. . . .

yanıt11
yanıt0
birol çelik:

METİN abim yanlız deyildir varolsun amin inşaALLAH

2
8
yanıtYanıtla
birol çelik:

METİN abim yanlız deyildir varolsun amin

2
8
yanıtYanıtla
KIYAFETKAR:

Trabzon gibi bir ilde İl Emniyet Müdürü olmasına rağmen, kamuflajlı özel harekat elbisesi ile neden gezdiği anlaşılamayan bir devlet memuru olarak biliyorum.

7
1
yanıtYanıtla
Ozan Yıldırım:

Korkma git sor adam gibi adam metin alper Kimseyi ayırt etmez kimseyi kırmaz polisini sever kamufulajını nie çıkarmaz biliyormusun. Level atlıyan göbek büyüten müd vs değildir o o vatanını milletini seven yaptığı görevi bir iş bir ekmek kapısı görmeyen namus borcu olduğunu söyler Adıyamana çok emeği var anlın ak başın dik olsun.

yanıt5
yanıt8
4402:

Adıyaman sokakların da asil üniforma ile halk ile iç içe dolaşan vatanı için canını gözünü kırpmadan feda edecek yürekte bir DEVLET Adamı dır.

yanıt4
yanıt9
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title