Haberler

Merkez Bankası toplantısı ne zaman, faiz kararı ne zaman açıklanacak? MB Şubat ayı faiz kararı bekleniyor

Güncelleme:

Merkez Bankası toplantısının ne zaman yapılacağını araştıran vatandaşlar "MB toplantısı ne zaman yapılacak?" sorusunun yanıtını arıyor. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan MB Başkanı Naci Ağbal faiz indiriminin gündemlerinde olmadığını ifade etmişti. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, Şubat faiz kararı saat kaçta duyurulacak?

Merkez Bankası faiz kararı Şubat ayı Para Politikası Kurulu toplantısında açıklanacak. Karar öncesi döviz kurlarında oldukça önemli bir gelişme yaşandı. Dolar kuru uzun bir sürenin ardından 7 lira seviyesinin altına çekildi. Naci Ağbal da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında faiz indiriminin gündemlerinde olmadığını belirtmişti. Bu hafta gerçekleştirilecek toplantı öncesinde dolar kurunun ilk kez 7 liranın altına gerilemesi ise piyasaların gözünü toplantıya çevirdi.

MERKEZ BANKASI TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

MB'nin 2021 PPK takviminde yer alan bilgilere göre faiz kararı 18 Şubat 2021 Perşembe günü açıklanacak.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ağbal'ın göreve gelişinin ardından açıklanacak olan dördüncü faiz kararı olacak Şubat 2021 faiz kararında hangi sonucun çıkacağı 18 Şubat'ta netleşecek.

Naci Ağbal göreve geldikten sonra iki ay faiz artırımına gitmiş Ocak 2021'de ise faizi aynı seviyede tutmuştu.

Merkez'in şubat faiz kararında nasıl bir adım atacağı ve döviz piyasasına etkisinin ne olacağı önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Merkez Bankası Naci Ağbal Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title