Haberler

Manisa, Mardin, Mersin sahur ve iftar saat kaçta, ne zaman? 11-12 Nisan bugün Manisa, Mardin, Mersin iftar saati ve imsak ne zaman?

Güncelleme:

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar ve sahur saatleri araştırılmaya başlandı. Peki, Manisa, Mardin, Mersin sahur saatleri ne zaman? Manisa, Mardin, Mersin iftar ve sahur saatleri! Manisa, Mardin, Mersin'de sabah ezanı kaçta okunacak? Manisa, Mardin, Mersin sahur ve iftar saat kaçta, ne zaman? 11-12 Nisan Manisa, Mardin, Mersin iftar ve sahur saat kaçta olacak? İşte detaylar...

Manisa, Mardin, Mersin sahur ve imsak saatleri merak edildi. İl ve ilçelere göre sahur ve imsak saatlerini merak eden vatandaşlar, Manisa, Mardin, Mersin sahur ve imsak saat kaçta, ne zaman? 11-12 Nisan Salı-Çarşamba Manisa, Mardin, Mersin il ve ilçeleri sahur kaçta? Manisa, Mardin, Mersin sahur ne zaman bitecek? Sahur bitiş saatleri ne zaman? araştırması yapıyor. Manisa, Mardin, Mersin sahur ve iftar saat kaçta, ne zaman? 11-12 Nisan Salı-Çarşamba Manisa, Mardin, Mersin iftar saati ve imsak ne zaman? İşte ayrıntılar...

MANİSA, MARDİN, MERSİN'DE SAHUR VAKTİ NE ZAMAN?

Resmi Diyanet imsakiyesine göre Manisa, Mardin, Mersin 12 Nisan sahur vakitleri aşağıdaki gibidir:

  • 12 Nisan Manisa sahur bitimi ve imsak vakti : 05:06
  • 12 Nisan Mardin sahur bitimi ve imsak vakti : 04:16
  • 12 Nisan Mersin sahur bitimi ve imsak vakti : 04:42

MANİSA, MARDİN, MERSİN'DE İFTAR VAKTİ NE ZAMAN?

Resmi Diyanet imsakiyesine göre Manisa, Mardin, Mersin 11 Nisan iftar vakitleri aşağıdaki gibidir:

  • 11 Nisan Manisa iftar vakti ve akşam ezanı : 19:49
  • 11 Nisan Mardin iftar vakti ve akşam ezanı : 18:55
  • 11 Nisan Mersin iftar vakti ve akşam ezanı : 19:19

İL İL İMSAKİYE VE İFTAR VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

SAHUR YEMEĞİNİN DİNDEKİ ÖNEMİ

Sahur yemeği, oruç tutacak kişilerin imsak vaktinden önce gece yedikleri yemektir. Hz. Peygamber (s.a.s.) sahura kalkmış ve bunu ümmetine de tavsiye etmiştir (Buhârî, Savm, 29, 50).

Resûl-i Ekrem (s.a.s.), sahur yemeğinde "bereket" (Buhârî, Savm, 50) olduğunu ifade etmiş ve sahur yemeğinin, müslümanların orucu ile ehl-i kitabın orucu arasındaki en önemli farklardan biri olduğunu belirtmiştir (Müslim, Sıyâm, 66). Onun sahurla ilgili söz ve uygulamalarından hareketle fakihler, sahura kalkmanın ve sahuru geciktirmenin sünnet olduğunu söylemişlerdir (Kâsânî, Bedâî', II, 206).

İFTAR DUASI NEDİR?

Peygamber Efendimiz, iftar edeceği zaman özel yiyecekler aramaz, yemek ayrımı yapmaz, sofrada ne bulursa onunla iftar ederdi.

Onun iftar sofrası, lüks ve israftan uzak, son derece sade idi. Medine"de Efendimizin yanında büyüyen Enes b. Mâlik (ra), Resûlullah"ın iftarını şöyle anlatmıştır: "Resûlullah (sav) akşam namazını kılmadan önce birkaç taze hurma ile, eğer yoksa kuru hurma ile iftar ederdi, o da yoksa birkaç yudum suyla orucunu açardı."

Peygamberimiz, Allah rızasını kazanmak için oruç tutar, O"nun rızkıyla iftar eder, iftar ederken de ellerini açarak şöyle dua ederdi:

"Allâhümme leke sumtü ve alâ rızkıke eftartü. (Allah"ım! Senin rızan için oruç tuttum ve senin rızkınla orucumu açtım.)"

Allah Resûlü, "Her oruçlunun iftarını açtığında reddedilmeyen bir duası vardır." diyerek müminlere bu sevinç ve bağışlanma vaktinde dua etmelerini öğütlemiştir. Bu hadisi Peygamberimizden nakleden sahâbî Abdullah b. Amr"ın (ra) iftar vaktinde,"Allah"ım! Senden herşeyi kuşatan rahmetin ile beni bağışlamanı dilerim." diyerek dua ettiği bilinmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Manisa Mardin Mersin İmsak İftar Dini Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title