Haberler

Aynur Doğan kimdir? Aynur Doğan kaç yaşında, nereli? Aynur Doğan biyografisi!

Güncelleme:

Halk müziği şarkıları seslendirir. Özelikle Kürtçe müziğin, Türkiye'de ve dünyada en çok tanınan isimlerinin arasında yer almaktadır. Bu nedenle, 2004 ve 2005 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Avrupa başkentlerinde gerçekleştirdiği kültür etkinliklerinde birçok şehirde sahneye çıktı. Peki, Aynur Doğan kimdir? Aynur Doğan kaç yaşında, nereli? Aynur Doğan mesleği nedir? Aynur Doğan hayatı ve biyografisi nedir?

Aynur Doğan, The Times'ın 21 Mart 2005 tarihli "Türkiye'nin kültürü ve zenginlikleri" adlı ekinde "kapak yıldızı" olarak yer aldı. Doğan, Uluslararası Dünya Müzik Fuarı-WOMEX 2021 Sanatçı Ödülüne layık görüldü. Peki, Aynur Doğan kimdir? Aynur Doğan kaç yaşında, nereli? Aynur Doğan mesleği nedir? Aynur Doğan hayatı ve biyografisi nedir? İşte detaylar haberimizde...

AYNUR DOĞAN KİMDİR?

Aynur Doğan (d. 1 Mart 1975; Çemişgezek, Tunceli), Türkiye Kürdü şarkıcı ve söz yazarı. Halk müziği şarkıları seslendirir. Özelikle Kürtçe müziğin, Türkiye'de ve dünyada en çok tanınan isimlerinin arasında yer almaktadır. Bu nedenle, 2004 ve 2005 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Avrupa başkentlerinde gerçekleştirdiği kültür etkinliklerinde birçok şehirde sahneye çıktı.

Aynur Doğan, The Times'ın 21 Mart 2005 tarihli "Türkiye'nin kültürü ve zenginlikleri" adlı ekinde "kapak yıldızı" olarak yer aldı. Doğan, Uluslararası Dünya Müzik Fuarı-WOMEX 2021 Sanatçı Ödülüne layık görüldü.

KARİYERİ

1975 yılında Doğanköy, Çemişgezek, Tunceli'de doğmuş ve gençlik yıllarında Ateş Yanmayınca, Seyir, Keçe Kurdân ve Nûpel adlı dört albüm çıkartmış, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde konserler vermiş. Aynı zaman da Kürtçe ve Türkçe birçok şarkısı vardır.

Yavuz Turgul'un Gönül Yarası ve Fatih Akın'ın İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek filmlerinde şarkılarıyla yer almıştır. Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü filminin müzik albümünde de bir parça seslendirmiştir. Metin Kemal Kahraman, Orient Expressions, Kardeş Türküler, Ahmet Aslan - Mikail Aslan ve daha birçok müzisyenin albümlerinde yer almıştır. Birçok müzisyenle birlikte dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde konserler vermiştir.

DİSKOGRAFİ

Albümleri;

2002: Seyir

2004: Keçe Kurdan (Kürt Kızı)

2005: Bahar, Kardeş Türküler

2005: Miraz (İstek), Mikail Aslan ile birlikte

2005: Nûpel (Yeni Yaprak)

2010: Rewend (Nomad/Göçebe)

2013: Hevra (Beraber/Birlikte)

2020: Hedûr (Zamanın Tesellisi/Solace Of Time)

Konuk olduğu albümler;

2016: Hawniyaz (Cemil Qoçgiri)

Güldünya Şarkıları, (2008)

Zülfü Livaneli Bir Kuşaktan Bir Kuşağa, Dağlara Küstüm Ali (2016)[9]

Cemil Qocgiri, Tembur & Harp (2015), Heya (2005)

Kardeş Türküler, Bahar (2005)

Mercan Dede, Nefes (Breath) (2006)

Mikail Aslan, Miraz (2005)

Orient Expressions, Divan (2004)

Nederland Blazer Ensemble, Turqoıse (2006)

Mor ve Ötesi, Mermiler (2012)

A. Rıza - Hüseyin Albayrak, Böyle Buyurdu Aşık (2013), Şah Hatayi Deyişleri (2005)

Metin Kemal Kahraman, Ferfecir (1999), Sürella (2000)

Lütfü Gültekin, Gül Türküleri (2003), Derman Bizdedir (1999)

Grup Yorum, Yürüyüş (2003)

Film müzikleri;

Gizemli Kadın (Pawel Pawlikowski), - Keçe Kurdan,

Kemerlerinizi Bağlayın (Ferzan Özpetek), Bexo

Gönül Yarası (Yavuz Turgul) - Dar Hejiroke

Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü (Ezel Akay) - Veda

İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek (Fatih Akın), Ahmedo

Işıklar Sönmesin (Reis Çelik)

Kanımdaki Barut (Haluk Piyes)

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Magazin Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title