Haberler

KPSS SONUÇ ÖĞRENME: KPSS sınav sonuçları öğrenme ekranı 2023!

Güncelleme:

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sonuçları açıklandı. KPSS sınav sonuçları öğrenme ekranı bu nedenle adaylar tarafından araştırılıyor. Peki, KPSS sınav sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? İşte KPSS sınav sonuçları öğrenme ekranı 2023

Kpss sınav sonuçları öğrenme ekranı, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sonuçlarının adayların erişimine açılması ile birlikte gündeme geldi. ÖSYM tarafından adayların erişimine açılan sonuçlar ile KPSS sınav sonuçları öğrenme ekranı araştırılmakta. Peki, KPSS sınav sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? İşte KPSS sınav sonuçları öğrenme ekranı 2023

KPSS SONUÇ ÖĞRENME EKRANI 2023

ÖSYM tarafından KPSS sınav sonuçlarının açıklaması şu şekilde duyuruldu;

23 Temmuz 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ile 29-30 Temmuz 2023 tarihlerinde uygulanan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) ve 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait değerlendirme süreci tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 25 Ağustos 2023 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir. Buna göre aşağıda yer almakta olan KPSS sınav sonuçları öğrenme ekranı üzerinden adaylar sınav sonuçlarına erişebilmektedir.

KPSS SINAV SONUÇLARI ÖĞRENME EKRANI 2023

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) Sonuçları Açıklandı https://t.co/WBNSZxfmBa pic.twitter.com/lfW87tI0HP

— ÖSYM (@OSYMbaskanligi) August 25, 2023

KPSS TÜRLERİ, GRUPLARI NELERDİR?

KPSS A Grubu Sınavı: KPSS A Grubu sınavı üniversitelerin başta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile dengi okullarının bölümlerinden mezun olan adaylar ile Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Aktüerya, Matematik, İstatistik bölümlerinden mezun olan adaylar için ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve kamu kurumlarında yer alan denetmen yardımcılığı, müfettiş yardımcılığı, uzman yardımcılığı, stajyer kontrolörlük, denetçi yardımcılığı gibi kadrolara yerleşmek için gerekli puanların alınmasını sağlayan sınavdır.

KPSS SONUÇ ÖĞRENME: KPSS sınav sonuçları öğrenme ekranı 2023!

KPSS Öğretmenlik Sınavları; Üniversitelerden mezun olmuş olan öğretmen adaylarının, atanmalarına esas olan puan türlerini alabilmeleri için katılmaları gereken KPSS oturumları KPSS Öğretmenlik adı altında değerlendirilebilir. KPSS Eğitim Bilimleri ve KPSS ÖABT olarak iki farklı sınavdan ilkine tüm öğretmen adayları, alan sınavına ise belirli öğretmenlik alanları katılmalıdırlar.

KPSS DHBT: Devlet uhdesinde yer alan din hizmetleri görevlerine atanmak isteyen adayların katılması gereken din hizmetleri alan sınavıdır.

EKPSS: Kamu kurumlarında yer alan engelli çalışan kadrolarına atanmak isteyen engelli adayların katılması gereken sınavdır.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

ÖABT KPSS Gündem Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title