Haberler

İzban grevde mi? 2 Ağustos İzmir metro, tramvay çalışıyor mu?

Güncelleme:

İzmir'de ulaşımın ana damarlarından biri olan metro ve tramvayda Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşı çıkmaması üzerine işçiler, greve gitti. Birkaç gündür ulaşım sorunları yaşayan İzmirlilerin merak ettikleri arasında İzban grevde mi? 2 Ağustos İzmir metro, tramvay çalışıyor mu? soruları yer aldı.

İzban grevde mi? 2 Ağustos İzmir metro, tramvay çalışıyor mu? merak ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş ve İzBB'nin işveren sendikası Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile metro ve tramvayda örgütlü olan Demiryol-İş Sendikası arasında gerçekleşen, 625 çalışanı ilgilendiren, TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine İzmir metro ve tramvay çalışanları greve gitti. Peki, İzban grevde mi? 2 Ağustos İzmir metro, tramvay çalışıyor mu?

2 AĞUSTOS METRO, TRAMVAY ÇALIŞIYOR MU?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç, 625 metro ve tramvay çalışanını ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan olumsuzluk nedeniyle 2 gündür durdurulan metro ve tramvay seferlerinin bugün sabah yeniden faaliyetine başlayacağını duyurdu. İki gün süren grevde metro ve tramvayların kullanım dışı kalması kent trafiğinde olumsuzluğa neden olurken, otobüs duraklarında ve caddelerde yoğunluk yaşandı.

İzmir'de, 625 metro ve tramvay çalışanını ilgilendiren toplu iş sözleşme görüşmelerinin olumsuzlukla sonuçlanması nedeniyle metro ve tramvay seferleri iki gün önce durduruldu. İki gün süren grevde metro ve tramvayların kullanım dışı kalması kent trafiğinde olumsuzluğa neden olurken, otobüs duraklarında ve caddelerde yoğunluk yaşandı.

"ÇOK ŞÜKÜR, ÇOK MUTLUYUM"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, metro ve tramvay çalışanlarına ilişkin sosyal medya üzerinden yazılı açıklama yaptı. Soyer, "Çok şükür, çok mutluyum. Metro ve tramvaylarımız yarın sabahtan itibaren tekrar çalışmaya başlıyor. 2 gündür yaşanan büyük sıkıntılar bittiği için çok sevinçliyim. Tüm İzmirlileri sevgi ve saygıyla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Haberler.com / Sumru Tarhan - Gündem

İZBAN İzmir Gündem Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title