Haberler

Hüda Kaya kimdir? Hüda Kaya hangi partiden milletvekili? Hüda Kaya aslen nereli, kaç yaşında?

Hüda Kaya kimdir? sorusu gündem konusu oldu. Hüda Kaya paylaşımı ile bir skandala imza attı. HDP'li Hüda Kaya, "Dilerim geçmiş olmasın" tweetiyle tepki toplamasının ardından paylaşımını kısa sürede sildi. Kaya'nın paylaşımına AK Partili Ömer Çelik, "Milletvekili sıfatı taşıyan birinin Sayın Cumhurbaşkanı'mızın sağlığına dönük insanlık dışı ifadesini lanetliyoruz." dedi. Peki, Hüda Kaya kimdir? Hüda Kaya hangi partiden milletvekili? Hüda Kaya aslen nereli, kaç yaşında? İşte detaylar...

Hüda Kaya hangi partiden milletvekili vatandaşlar bu soruya yanıt arıyor. Hüda Kaya paylaşımı ile bir skandala imza attı. HDP'li Hüda Kaya, "Dilerim geçmiş olmasın" tweetiyle tepki toplamasının ardından paylaşımını kısa sürede sildi. Peki, Hüda Kaya kimdir? Hüda Kaya hangi partiden milletvekili? Hüda Kaya aslen nereli, kaç yaşında? İşte detaylar...

HÜDA KAYA KİMDİR?

Hüda Kaya 9 Ekim 1960 tarihinde İstanbul'da doğdu.

Uzun yıllar Ürdün, Sudan, Pakistan, İran, Keşmir, Lübnan ile Filistin mülteci kamplarında çalışmalarda bulundu. Bunun yanında Kardelen Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin kurulmasında büyük rol oynadı. Uluslararası Müslüman Kadınlar Birliği'ne de üye olan Kaya, iki dönem Halkların Demokratik Partisi'nden İstanbul milletvekili seçilmiştir.

Ayrıca Demokratik İslam Kongresi Şura Girişimi Üyeliği de yapmaktadır.

2018 Genel Seçimleri, HDP (Halkların Demokratik Partisi) İstanbul 2.Bölge Milletvekili Adayı olarak seçilmiş ve meclise girmiştir.

Hüda Kaya kimdir? Hüda Kaya hangi partiden milletvekili? Hüda Kaya aslen nereli, kaç yaşında?

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Milletvekili Hüda Kaya Hüda Kaya İstanbul Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title