Haberler

HDP kapatıldı mı? HDP neden isim değiştirdi, isim mi değiştirdi? HDP kapandı mı, seçimlerde yok mu?

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere Yeşil Sol Parti ile gireceklerini açıkladı. HDP kapatıldı mı? HDP isim mi değiştirdi, seçimler olacak mı? soruları bu kapsamda araştırılan başlıklar arasında yer aldı. Bunun ardından vatandaşlar, HDP seçimlerde yok mu, neden yok, kapandı mı 2023? HDP'nin ismi mi değişti, hangi partiden seçimlere girecek? HDP'nin yeni adı nedir? merak etti. Peki, HDP seçimlere farklı partiden mi katılacak? İşte detaylar...

HDP isim mi değiştirdi, kapatıldı mı? HDP seçimlerde yok mu, sorularının yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. HDP seçimlerde neden yok? HDP'nin ismi mi değişti? merak edilen başlıklar arasında geliyor. Peki, HDP seçimlerde yok mu, neden yok, kapandı mı 2023? HDP'nin ismi mi değişti, hangi partiden seçimlere girecek? HDP'nin yeni adı nedir? Detaylar sizlerle...

HDP KAPATILDI MI?

HDP, Anayasa Mahkemesi'ndeki kapatma davası nedeniyle seçimlere Yeşil Sol Parti listelerinden girecek. Ancak Halkların Demokratik Partisi için net bir kapatma davası bulunmuyor.

Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatma davasıyla ilgili 11 Nisan'da yapılacak olan sözlü savunmanın seçim sonrası yapılmasına ilişkin talebini oybirliğiyle reddetti. HDP, kapatma talepli davada kararın seçim sonuna bırakılması için yeni bir hamle yapmış, sözlü savunmanın seçim sonuna bırakılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Talebi değerlendiren Anayasa Mahkemesi, HDP'nin sözlü savunmasının seçim sonrası yapılmasına ilişkin talebini oybirliğiyle reddetti.

YEŞİL SOL PARTİ NE ZAMAN KURULDU?

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ya da resmî kısaltmasıyla Yeşil Sol Parti, 25 Kasım 2012 tarihinde Eşitlik ve Demokrasi Partisi ile Yeşiller Partisi'nin birleşmesiyle kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren bir siyasi partidir. Eş sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın'dır. Parti, kendini yeşil siyaset üzerine kurulu ve "sol özgürlükçü" fikirleri ağırlıkla benimseyen bir siyasi parti olarak tanımlamaktadır. Simgesi bilge ağacı, güneş ve insan biçiminden oluşmaktadır.

HDP 2023 SEÇİMLERİNDE OLMAYACAK MI?

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, konuk olduğu programda 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere Yeşil Sol Parti ile gireceklerini açıkladı. HDP'nin kapatılma ihtimali olduğunu belirten Sancar, "Yeşil Sol Parti hızla örgütlenmesini tamamladı. Seçime katılma için yeterliliğe sahibiz" ifadelerini kullandı.

Halk TV ekranlarında yayınlanan 'Lider Masası' programına konuk olan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP'nin kapatılma ihtimaline karşı 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere Yeşil Sol Parti ile gireceklerini belirterek "Bundan sonra parlamentoda nasıl bir yol izleyeceğimiz sık sık soruluyor. Kapatma davası var. Bu iktidarın bilinçli bir stratejisidir. Dava açıldığı zamanda bu değerlendirmeyi yaptık. Bu dava seçim dönemine sarkıtılır. Binde bir ihtimal bile olsa kapatma riskinin olduğu bir sürece biz kendimiz girmeyiz. Bunu parti meselesi olarak düşünmeyin. Tarihin en kritik seçimine giriyor. Seçim süreci çok mühim. Bu iktidar değiştiğinde demokratik dönüşüm yakalanabilmesi için biz ittifaklarımızla en büyük güvence olduğumuza inanıyoruz. Böyle bir güçten yoksun bırakma hakkımız, şansımız yok. Biz Yeşil Sol Parti ile seçime gireceğiz" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Yeşil Sol Parti Mithat Sancar Gündem Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title