Haberler

Hasan Pezük kimdir? Hasan Pezük kaç yaşında, nereli? Hasan Pezük mesleği ne?

Güncelleme:

Adını sıklıkla duyduğumuz isimlerden biri olan Hasan Pezük hakkında merak edilenler var. Son zamanlarda gündemde olan isimler arasında yer alan Hasan Pezük'ün kim olduğu ve hayatı merak ediliyor. Peki, Hasan Pezük kimdir? Hasan Pezük kaç yaşında, nereli? Hasan Pezük mesleği ne?

Gündemde yer alan isimlerden biri olan Hasan Pezük hakkında detaylar merak ediliyor. Vatandaşlar adıyla sıklıkla karşılaştığı isim olan Hasan Pezük'ün hayatını araştırıyor. Peki, Hasan Pezük kimdir? Hasan Pezük kaç yaşında, nereli? Hasan Pezük mesleği ne? Detaylar haberimizde.

HASAN PEZÜK KİMDİR?

1970 yılında Gümüşhane'de doğdu. 1995 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu. 1996 yılında ilk göreve başladığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğünde; Yapı Bakım Onarım, Raylı Sistemler ve Makina İkmal Daire Başkanlıklarında Mühendis, Kontrol Amiri, Özel Projeler Müdürlüğünde Raylı Sistem Proje Yöneticiliği görevlerinde bulundu.

2006-2019 yılları arasında; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Daire Başkanlığı Şehir Aydınlatma ve Enerji Müdürlüğünde; Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Müdürlüğünde; Raylı Sistem Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğünde orta kademe yönetici olarak görev yaptı. Kasım 2019'da bu görevinden kendi isteğiyle ayrıldı. Meslek hayatının büyük bölümünde raylı sistem projelerinin fizibilite, etüt, tasarım ve yapım aşamalarında başarılı çalışmalar yürüten Pezük, İstanbul'da metro ve tramvay sistemlerinin yaygınlaştırılmasına önemli katkılar sağladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki Raylı Sistem Hatlarının (Metro, Hafif Metro, Tramvay, Teleferik,Havaray) etüd-proje çalışmalarından başlayarak tüm yapım aktivitelerinin yönetilmesi, test ve devreye alma ile kabul işlemlerinde aktif olarak görev aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan metro, hafif metro ve tramvay araçlarının şartname hazırlama, ihale, temin ve test devreye alma süreçleri ile metro araçlarının yerlilik oranlarının artırılmasında başarılı çalışmalar yürüterek yerli sanayinin gelişimine katkı sağladı. İstanbul genelindeki ana arter, cadde ve sokaklardaki aydınlatma sistemlerinde uzaktan kontrol, otomasyon uygulaması ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bina ve tesislerindeki enerji verimliliği ile ilgili çalışmaları yürüttü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş, İGDAŞ, KİPTAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği ile İZBAN Yönetim Kurulu görevlerinde bulundu. Kasım 2019 tarihinde TCDD Genel Müdürlüğüne Müşavir olarak atandı. Şubat 2020 tarihinde TCDD Genel Müdürlüğünde Demiryolu Modernizasyon Daire Başkanı olarak görevlendirildi. 2021 /12 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğüne Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Pezük evli ve bir çocuk babasıdır.

Ödül Alan Çalışmaları

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu ile alanında dünyanın en önemli ödüllerinden olan '2017 AEC Excellence Awards' (AEC Mükemmelik Ödülleri 2017)'de 32 ülkeden 145 proje içinde ilk 8 proje arasına girerek büyük bir başarıya imza attı.

Ataköy-İkitelli Metrosu, alanında dünyanın en önemli ödüllerinden'2018 AEC Excellence Awards'da, 32 ülkeden katılan 196 projenin arasında altyapı projeleri alanında ilk 3'e girerek önemli bir başarıya imza attı.

Haberler.com / Sumru Tarhan - Gündem

Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title