Haberler

Hasan Palaz Teslim Oldu, Eski TÜBİTAK B.Yardımcısı Palaz Kimdir ?

Güncelleme:

Hasan Palaz kimdir? Usulsüz dinleme iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı olan eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz adliyeye gelerek teslim oldu.

Hasan Palaz kimdir? Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının, "casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlenmesi" iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan eski TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Hasan Palaz, avukatıyla Gölbaşı Adliyesi'ne gelerek teslim oldu.

POLİSLE PALAZ'IN YAKINLARI ARASINDA GERGİNLİK

Polis, hakkında gözaltı kararı olduğu gerekçesiyle Palaz'ın teslim olmadan önce adliye önünde açıklama yapmasını engellemek istedi. Bu sırada polisle Palaz'ın yakınları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Yaşanan gerginliğin ardından polis Palaz'ın açıklama yapmasına izin verdi. Palaz, TÜBİTAK'ın, kriptolu telefonların sadece tasarım ve üretimini yaptığını söyledi.

"BİZ TELEFONLARI TESLİM ETTİKTEN SONRA KİM NE YAPTI BİLMİYORUM"

Kullanılan sertifika, protokoller ve algoritmaların NATO tarafından onaylı olduğunu belirten Palaz, "TÜBİTAK olarak bilgi sahibi de değiliz yani telefon kime tahsis edildi, ne oldu bilmiyoruz. Biz teslim ettikten sonra bu telefonlara kim ne yaptı bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Palaz açıklamasının ardından adliyeye giriş yaptı.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Gölbaşı Adliyesi Hasan Palaz Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title