Haberler

Yeniden vekil seçilemeyen bazı isimler "Hak etmedik" diyerek maaşlarını iade etti

Güncelleme:

Seçimden önce 3 aylık maaşını peşin alan ancak tekrar vekil olamayan 314 kişiden bazıları maaşlarını iade etti. Maaşlarını iade eden isimler arasında Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, BBP lideri Mustafa Destici de var

Meclis'in 27'nci döneminde görev yapan 314 milletvekili, 14 Mayıs seçimlerinde ya aday gösterilmedi ya da seçilemedi. Vekillikleri sona eren 314 isme Nisan-Mayıs-Haziran ayları için toplam 70 milyon TL ödendi. Bunun 46 milyon 786 bin lirası hak edilmeyen 2 aylık maaşı kapsıyor. Mayıs ayının yarısı ve haziran aylarında vekil olmadıkları halde fazladan ücret alan isimlerden bazıları "Biz bu parayı hak etmedik" diyerek parayı iade etti.

"HAK ETMEDİK" DİYEREK ALMADILAR

Üç aylık maaş olarak 223 bin 500'er lira maaş alan milletvekillerinin bazılarından ses çıkmadı ve vekillik yapmadan aldıkları 149 bin lirayı kabul ettiler. Bazı isimler ise alacakları maaşı hak etmediklerini belirterek o parayı iade etti.

Maaşlarını iade eden isimler arasında BBP lideri Mustafa Destici, İYİ Parti eski Bursa milletvekili Kamil Erozan, AK Parti eski Balıkesir milletvekili Adil Çelik ve AK Parti 27. dönem İstanbul Milletvekili Erol Kaya var. Erol Kaya 3 aylık ücreti iade etti.

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Mustafa Destici Gültekin Uysal Demokrat Parti Demokrat Parti Gündem Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title