Haberler

Nane limon nasıl yapılır? Nane limon çayı nasıl yapılır? Nane limonun faydaları nelerdir? Nane limon neye iyi gelir?

Güncelleme:

Soğuk algınlığına en iyi gelen çaylardan birisi nane limon çayıdır. 4 mevsim özellikle de kış aylarında nane limon içmek vücudumuza oldukça yarar sağlamaktadır. Birçok kişi rahatsızlandığında ilk olarak name limon içmek ister. Peki, nane limon nasıl yapılır? Nane limon çayı nasıl hazırlanır? Nane limon faydaları nelerdir? Nane limon tarifi ve yapılışı haberimizde...

Kış aylarının en etkili içeceklerinden birisi nane limondur. Kolay hazırlanışıyla çok tercih edilen nane limon dört mevsim tüketilebiliyor. Peki, nane limon nasıl hazırlanır? Nane limon için gerekli malzemeler nelerdir? Nane limon çayı nasıl demlenir? Nane limonun yararları nedir, neye iyi gelir?

NANE LİMON NASIL YAPILIR?

Nane limon çayı yapılışı için ilk olarak yaklaşık 2 çorba kaşığı naneyi, kabuğu ile birlikte yarım limonu ve yaklaşık 1,5 (bir buçuk) su bardağı suyu bir cezveye koyuyoruz. Ardından içerisinde limonun kabuğu da olacak şekilde nane limonu ocakta bir güzel kaynatıyoruz. Ardından kaynayınca bardağa süzüyoruz ve sıcak olarak tüketiyoruz. Afiyet olsun...

Nane limon taze nane yaprağından yapılırsa daha etkili olur. Fakat kış aylarında taze nane zor bulunduğu için nane limon genellikle kuru naneden hazırlanır. Son olarak nane limon hazırlarken içerisine şeker yerine 1 kaşık bal katmak daha faydalı olur.

NANE LİMON İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

- 1,5 su bardağı su

- 2 tatlı kaşığı kuru nane

- Yarım limon

- 1 dal taze veya kuru nane yaprağı (ya da 2 çorba kaşığı nane)

- 1 tatlı kaşığı şeker (veya daha faydalı olması için 1 tatlı kaşığı bal olabilir)

- Dilerseniz 1 dilim zencefil de katabilirsiniz.

Nane limon nasıl yapılır? Nane limon çayı nasıl yapılır? Nane limonun faydaları nelerdir? Nane limon neye iyi gelir?

NANE LİMONUN FAYDALARI NELERDİR?

Nane limonun faydalarını saymakla bitiremeyiz. Nane limon çayının başlıca yararları şu şekildedir:

  • Grip için en etkili çaydır.
  • Nane limon çayı sindirimi kolaylaştırıyor.
  • Nane limon bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • İçerisinde yüksek miktarda C vitamini vardır.
  • Nane limon midenin rahatlamasına yardımcı olur.
  • Nane limon çayı cilde faydalıdır.
  • Zihni dinç tutar.
  • Yorgunluğu alır.
Kaynak: Haberler.com / Gündem

Çay Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title