Haberler

Erdoğan'ın Metin Yazarından İlginç Açıklama

Güncelleme:

Erdoğan'ın metin yazarından ilginç açıklama. AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın metin yazarı Aydın Ünal, "Erdoğan'ın konuşmalarını yazan ekibin içinde solcular da var" dedi.

Haziran'da yapılacak seçimler için istifa ederek AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın metin yazarı Aydın Ünal, Erdoğan'ın konuşmalarını yazan ekibin içinde solcuların da olduğunu söyledi.

Son 8 yıldır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşma metinlerini hazırlayan Aydın Ünal Al Jazeera Türk'ten muhabir Didem Özel Tümer'in sorularını yanıtladı. Metin yazarlığının zorluğundan söz eden Aydın Ünal, Erdoğan'ın konuşma metinlerini yazanlar arasında solcu ve muhaliflerin de olduğunu söyledi.

"ARAMIZDA SOLCULAR DA VARDI"

AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Ünal, "Erdoğan'ın metin ekibi nasıl bir ekip? Kimlerden oluşur, nasıl çalışır?" şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

"Ekibimiz çok değerli bir ekipti. Ekibimizi hiç kimse bilmiyor. Metin yazarını da, metin ekibini de kimse bilmiyordu. Çok sıradan insanlardan oluşuyordu. Sokakla irtibatı olan insanlardan…En önemli özellikleri buydu. Aramızda muhalifler de vardı. Yani solcular da vardı. Belli konularda sürekli istişareler yapıyorduk. Benim belli politika, konu ve kararlarda muhalifler nasıl düşünüyorlar, tepki veriyorlar görme imkânım oluyordu. Bu şekilde, konuşma notları hazırlarken onları ikna edebilecek cümleler de üretebiliyorduk. Kafalarındaki soru işaretlerine denk gelebilecek cümlelerde üretebiliyorduk."

"ÖNERİLERİNİZİ REDDEDER MİYDİ"

Aydın Ünal, "Erdoğan'ın önerilerinizi reddettiği olur muydu?" yönündeki soruyu ise şu sözlerle cevapladı:

"Çok yoğun bir programı olduğu için, bir de hafta içinde çok fazla konuşması varsa her konuşma öncesinde oturup kendisiyle istişareler yapmak, metni müzakere etmek mümkün olmuyordu. Ama kendisi mutlaka metinleri okurdu konuşmayı yapmadan önce ve metinler üzerinde düzeltmelerini, ekleme, çıkarmalarını yapardı. Bazı çok önemli konuşmalarda geniş istişareler yapardı. Örneğin her yıl bütçe konuşması çok geniş istişare ile hazırlanırdı. Sadece metin ekibi değil, partideki, hükümetteki bakanlar, genel başkan yardımcıları, ekonomi ile ilgili olan milletvekilleri hepsi toplanırdı. Bir veya iki tane geniş toplantı yapılır, oradan çıkan notlardan bir metin hazırlanır, sonra o metin üzerinde bir gün öncesini boşaltır o metin üzerinde akşama kadar çalışırdı.

Bir süre sonra artık zaten aynı düşünmeye ve aynı konuşmaya başlıyorsunuz. İyi bir uyum oluşuyor. Bizim metin ekibi olarak başarımız zaten biraz bundandı. Ne diyebileceğini, nasıl bir tavır takınabileceğini tahmin ediyorduk, kendisinin takdirlerine sunuyorduk ve genelde de örtüşüyorduk."

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Al Jazeera Türk Aydın Ünal Ak Parti Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title