Haberler

Dolar Rekor Kırdı! 1 Aralık Dolar Fiyatları

Güncelleme:

Dolar rekor kırdı. Dolar ne kadar oldu? Dolar yine rekor kırdı. Dolarla birlikte euro da rekor kırdı. İşte yeni dolar ve euro fiyatları...

Dolar rekor kırdı. Güne 3.43 seviyelerinden başlayan dolar/TL kademeli olarak yükselerek 3.4799'la önceki rekorunu egale etti. Euro/TL de 3.6921 ile rekor kırdı. Başbakan Binali Yıldırım, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuştu. TL'deki değer kaybından bahseden Başbakan, "TL'de bir ayrışmamız olduğu doğru. Tüm para birimleri yüzde 5-6 yaptıysa bizimki 2 katı yaptı. Bunu da biliyoruz, bunun sebeplerini de biliyoruz. Unutmayalım Türkiye 4 ay içinde uçurumun eşiğinden döndü." yorumunu yaptı. Piyasalardaki dalgalanmanın 1-1.5 ay daha sürebileceğini söyleyen Başbakan "20 Ocak'a kadar, ABD'de yeni başkan iş başına geldiktan sonra öngörülebilirlik artacak" dedi.

"TL'DEKİ DEĞER KAYBI CANIMIZI SIKIYOR"

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan toplantıdaki konuşmasında TL'deki değer kaybına dikkat çekti. Özilhan "Türk Lirası'ndaki değer kaybı sürerse enflasyona etkisi kaçınılmaz. Riskin büyüklüğü nedeniyle önlemlerimizi bugünden almamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"EN FAZLA DEĞER KAYBEDEN ÜLKE OLMAMIZI DÜŞÜNMELİYİZ"

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes de toplantıda yaptığı konuşmada Symesi "Parası en fazla değer kaybeden ülkelerden olmamızı düşünmeliyiz.... Acilen bir büyüme hikayesi yaratmamız gerekiyor" diye konuştu.

OPEC'TE 2008'DEN BERİ BİR İLK

OPEC'in dün Viyana'daki toplantısından, 2008 yılından bu yana ilk kez petrol üretiminde kesinti yapılması yönünde bir karar çıktı. OPEC yeni anlaşmayla Ocak 2017 itibariyle üretimini günlük 1.2 milyon varil azaltacak. Dün ABD'de ADP özel sektör istihdam verisi beklentilerden güçlü geldi. İstihdam Kasım ayında 216 bin artarak 170 bin olan beklentiyi aştı.



Kaynak: Haberler.com / Gündem

Binali Yıldırım Tuncay Özilhan Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title