Haberler

Deniz Çakır kimdir? Deniz Çakır kaç yaşında, nereli? Deniz Çakır biyografisi!

Güncelleme:

Sosyal medyada adından sık sık söz edilen ünlüler arasında Deniz Çakır da yer aldı. Hayatı merak edilen Deniz Çakır kimdir? soruları araştırılmaya başlandı. Peki, Deniz Çakır kimdir? Deniz Çakır kaç yaşında, nereli? Deniz Çakır mesleği nedir? Deniz Çakır hayatı ve biyografisi nedir?

Deniz Çakır, internet üzerinde en çok hayranı olan 20 Kadın Türk Televizyon oyuncusu arasında yer almaktadır. Ayaklı Gazete isimli sitenin anketinde Türkiye'deki en güzel yüzlerden biri seçilen Çakır, e-kolay tarafından "Türkiye'nin en sevilen "kötü kadını"" adlandırıldı. Peki, Deniz Çakır kimdir? Deniz Çakır kaç yaşında, nereli? Deniz Çakır mesleği nedir? Deniz Çakır hayatı ve biyografisi nedir? İşte detaylar haberimizde…

DENİZ ÇAKIR KİMDİR?

Deniz Çakır, 31 Aralık 1981 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi.

Ayrancı Süper Lisesi'nde okudu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Bu dönemde sık-sık tiyatro oyunlarına giden Çakır, bir gün yine bir oyunda Zeynep Eronat'ın performansından çok etkilendi ve böyle oyuncu olmaya karar verdi.

Kendisine bu dönemde hocalık etmiş isimlerden biri de Cihan Ünal'dır. Küçükken taklit yapmayı sevdiği ve en çok Emel Sayın'ı taklit eden Çakır, mezun olduktan sonra İstanbul'a yerleşme kararı aldı. Konservatuvardan mezun olmadan önce Ankara Radyosunda, radyo tiyatrosu yaptı ve radyo reklamı seslendirdi.

Birol Güven yeni dizisi Kadın İsterse için en sonunda Deniz Çakır'da karar kılmış ve oyuncu, yardımcı fakat önemli bir rol olan Alev rolüyle ilk televizyon deneyimini yapmıştır. Dizinin reytinglerinin iyi olması sayesinde önce Star TV'de daha sonra Show Tv'deki yayınıyla dikkat topladı.

Deniz Çakır en büyük çıkışını Reşat Nuri Güntekin'in Aynı adlı romanından günümüze uyarlanan'' Yaprak Dökümü'' dizisiyle yaptı. Dizi sayesinde tecrübesi ve popülaritesi artan Deniz Çakır dizide en önemli karakterlerden biri olan Ferhunde rolüyle dikkat toplamayı başardı. Dizideki oyunculuğu kendisine 2010 senesinde ilk kez takdim edilen İsmail Cem Televizyon Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Dram ödülü kazandırdı. Çakır, hatta bu sayede diğer bazı ülkelerde de başta Bulgaristan ve Azerbaycan olmakla hayranlar kazandı.

Bu sıralarda İstanbul Devlet Tiyatrosunda "Uyarca" isimli oyunda yer almıştır. Deniz Çakır dizideki oyuncular arasında özellikle Halil Ergün ile yakın bir arkadaşlık kurmuştur. Kendisi TV8'de katıldığı bir programda Ergün'ün kendisinin oyunculuğunun gelişmesinde çok büyük katkısı olduğunu dile getirmiştir.

Çakır, 2009 senesinde Aşk Sözleri isimli bazı William Shakespeare oyunlarının karışımı olan bir tiyatro oyununda yer aldı. Oyundaki performansıyla Afife Jale Ödülleri'nde bir adaylıkla onurlandırıldı. Oyuncu bunun dışında seslendirmeler 'de yapmaktadır. Reklamlar dışında Iron Man ve Kung Fu Panda gibi bazı filmlerde seslendirme yapmıştır.

Çakır, Özcan Deniz'in Ya Sonra filminde Didem karakteri ile sinemada 3. baş rolü üstlenmiştir. Ya Sonra şarkısını seslendirerek, herkesi şaşırtan oyuncunun da etkisiyle parça Yılın en çok tıklanan soundtrack müziği oldu.

Eylül 2011 tarihinde başlayan İffet adlı dizide yer aldı. Daha Sonra 2013 yılı Ocak ayının ilk haftasında Şah Sultan rolüyle Muhteşem Yüzyıl dizisinin kadrosuna katıldı.Bir sezonluk performanstan sonra ayrıldı.

Deniz Çakır, 2015'de yayın hayatına giren ve hala devam eden Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Meryem Çakırbeyli karakteriyle başrol oynamaktadır.

Fotoğrafçılık;

Birkaç yıldır fotoğraflar çeken Çakır, fotoğraf sanatçısı Serdal Güzel ile yakında açacağı 'Rabarba' adlı fotoğraf sergisi için hazırlanıyor. Kendisi 2009 senesinde Okan Bayülgen'in sunduğu Sade Vatandaş programına konuk olarak, bu projesini anlatmıştır. Her zaman fotoğrafçılığa ilgi duyan Deniz Çakır, programda bu projesi için sponsora ihtiyacı olduğunu belirtmiştir ve fotoğraf çekme konusunda Yaprak Dökümü'nün yönetmeni Mesude Erarslan'ın kendisini teşvik ettiğini anlattı.

Güzellik ve ün;

Deniz Çakır, internet üzerinde en çok hayranı olan 20 Kadın Türk Televizyon oyuncusu arasında yer almaktadır. Ayaklı Gazete isimli sitenin anketinde Türkiye'deki en güzel yüzlerden biri seçilen Çakır, e-kolay tarafından "Türkiye'nin en sevilen "kötü kadını"" adlandırıldı. Çakır 32 bin kişinin katıldığı bir ankette Türkiye'nin en güzel 10 ünlüsü listesinde de yer almıştır. Türkiye'nin önde gelen erkek dergilerinden "Boxer dergisi", ülkenin en seksi kadınlarından biri olarak gösterdi. Yaprak Dökümü dizisi ünlendikten sonra dizinin ilk bölümlerinde hikâyede önemli bir yer alan, sadece saniyeler süren ve hiçbir çıplaklık içermeyen bir sevişme sahnesi internette rekorlar kırmaya başladı. Bu yüzden sinirlenen başarılı oyuncu, her ne kadar oyunculuğa sınır koymadığını söylese de oyunculuğunu gölgede bırakacak sahnelerde yer almayı düşünmediğini söyledi.

FİLMOGRAFİSİ

2004-2006 Kadın İsterse

2006- 2010 Yaprak Dökümü (2006, dizi)

2005 İki Arada Aşk

2006 Evet Benim / İşte Benim

2006 Avrupa Yakası

2008 Kung Fu Panda

2008 Donkey Xote

2008 The Simpsons

2008 Iron Man

2009 Kako Si?

2009 40 Sevda Hemşire

2010 Iron Man 2

2011 Ya Sonra

2011 Cam

2011 İffet

2013 Muhteşem Yüzyıl

2014 Yasak (dizi)

2015 Konuşan Resimler

2015-günümüz Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz

2019 Vurgun

2021 Masumiyet

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Deniz Çakır Gündem Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title