Haberler

Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı? Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama geldi!

Güncelleme:

Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı sorusu merak ediliyor. 14 yıl önce Münevver Karabulut'u vahşice öldüren ve cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu son günlerde gündeme geliyor. Peki, Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı? Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama geldi!

2009 yılında Münevver Karabulut'u Bahçeşehir'deki villasında vahşice katleden ve tutuklanarak gönderildiği cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı gündeme geliyor. Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı sorusu merak edilirken, Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama geldi. Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı? Adalet Bakanı Tunç ne dedi? Detaylar haberimizdedir…

CEM GARİPOĞLU'NUN MEZARI AÇILACAK MI?

14 yıl önce Münevver Karabulut'u vahşice öldüren ve cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu son günlerde gündemden düşmüyor. Karabulut Ailesi'nin, intihar etmediği, kaçtığı veya kaçırıldığı iddiasıyla Garipoğlu'nun mezarının açılması talebi Adalet Bakanlığı tarafından reddedilmişti. Tartışmalara bugün yaptığı açıklamayla noktayı koyan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ölen kişinin kimliğine dair herhangi bir şüphe yok. Şu an için söz konusu mezarın açılması gibi bir durum hukuken söz konusu değil" dedi.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Münevver Karabulut, 2009 yılında İstanbul Başakşehir'de Cem Garipoğlu'nun ailesine ait evde öldürülmüştü. Katil zanlısı Cem Garipoğlu, cinayetten 197 gün sonra yakalanmıştı. Garipoğlu, 2014'te tutuklu olduğu cezaevinde intihar etmişti.

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu'nun intihar etmediği, kaçtığı veya kaçırıldığı iddiasıyla mezarının açılması için suç duyurusunda bulundu.

Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı? Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama geldi!Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

ADALET BAKANLIĞI MEZARIN AÇILMASINI REDDETTİ

İki mahkeme de bu talebi reddetti. Karabulut Ailesi'nin talebini Adalet Bakanlığı da kabul etmedi. Münevver Karabulut'un ailesi, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürmeye hazırlanıyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tartışmalara Sabah gazetesine yaptığı açıklamayla noktayı koydu. Bakan Tunç şu ifadeleri kullandı; "Cem Garipoğlu'nun cezaevindeki ölümü üzerine Silivri Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2014'te soruşturma başlatıldı, ölü muayenesi ve otopsi işlemleri uluslararası protokollere uygun şekilde yapıldı.

"ÖLEN KİŞİNİN KİMLİĞİNE DAİR ŞÜPHE YOK"

2022 yılında Münevver Karabulut'un babası tarafından yapılan başvuruda da işlem yapılması için herhangi bir delil ortaya konulamadığı için takipsizlik kararı verildi. Kamera görüntüleri, DNA testi gibi pek çok prosedür sonucunda ölen kişinin kimliğine dair herhangi bir şüphe yok. Şu an için söz konusu mezarın açılması gibi bir durum hukuken söz konusu değil" dedi.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Münevver Karabulut Cem Garipoğlu Hukuk 3.Sayfa Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title