Haberler

Bülent Akarcalı kimdir? Bülent Akarcalı kaç yaşında, nereli? Bülent Akarcalı hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Gündeme dair yorumları ile dikkatleri çeken Bülent Akarcalı izleyicilerin merak konusu oldu. Peki, Bülent Akarcalı kaç yaşında, nereli? Bülent Akarcalı hayatı ve biyografisi! Bülent Akarcalı kimdir?

Çarpıcı yorumları ve tespitleri ile katıldığı programlarda dikkatleri çeken Bülent Akarcalı hakkında araştırmalar yapılıyor. Bülent Akarcalı kimdir? Bülent Akarcalı kaç yaşında, nereli? Bülent Akarcalı hayatı ve biyografisi!

BÜLENT AKARCALI KİMDİR?

Doğum tarihi: 17 Kasım 1943

Kaç yaşında: 78 yaşında

Nereli: İzmir

Saint Joseph Fransız Lisesi ve Brüksel Üniversitesi Ekonomi Bilimleri Fakültesi mezunudur, aynı fakültede İktisadi Analiz ve İktisadi Politika alanında yüksek lisans yapmış, daha sonra aynı üniversite bünyesinde araştırmacı uzman olarak görev almıştır. Türkiye'ye dönüşünde dış ticaret ve müteahhitlik hizmetleri ve sigortacılık yapmıştır. Sonradan Eti Bisküvi ve İMTAŞ Sigorta genel müdürü olmuştur. Türkiye Demokrasi Vakfı kurucusu ve başkanı, İstanbul Bilgi Üniversitesi kurucusu ve yöneticisidir. Siyasi hayatında 17., 18., 19., 20. ve 21. Dönem'de ANAP İstanbul Milletvekilliği ile Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı yapmıştır. Evli, iki çocukludur, çok iyi düzeyde Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

Kapalı mekanlarda sigara içme yasağı Bülent Akarcalı'nın çabalarıyla kanunlaştırılmıştır.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Bülent Akarcalı Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title