Haberler

Borsa düşmeye devam edecek mi? 25 Ekim Borsadaki düşüş ne kadar sürecek?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinde bugün öğleden sonra düşüş yüzde 5'i aştı ve saat 16.49'da endeks bazlı devre kesici çalıştı. İşlemler 17.19'da yeniden başladı. Bu gelişmenin ardından yatırımcılar Borsa düşmeye devam edecek mi? Borsadaki düşüş ne kadar sürecek? Merak ediyor.

Borsa düşmeye devam edecek mi? Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinde bugün öğleden sonra düşüş yüzde 5'i aştı ve saat 16.49'da endeks bazlı devre kesici çalıştı. İşlemler 17.19'da yeniden başladı. Bu gelişmenin ardından yatırımcılar Borsa düşmeye devam edecek mi? Borsadaki düşüş ne kadar sürecek? Merak ediyor. Detaylar...

BORSA NE KADAR DÜŞTÜ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nda İsrail'e yönelik tepkisi sonrası borsada sert bir düşüş yaşandı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksindeki kayıp yüzde 5'e ulaşınca işlemler geçici olarak durduruldu. İşlemler daha sonra tekrar başladı.

Borsa düşmeye devam edecek mi? Borsadaki düşüş ne kadar sürecek?

CANLI BORSA TAKİBİ İÇİN TIKLAYINIZ

DEVRE KESİCİ ÇALIŞTI

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinde bugün öğleden sonra düşüş yüzde 5'i aştı ve saat 16.49'da endeks bazlı devre kesici çalıştı. İşlemler 17.19'da yeniden başladı.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Saat 16:49:54 itibarıyla endekse bağlı devre kesici tetiklenmiş ve Pay Piyasasındaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasındaki (VİOP) Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) Pay Senedi Repo Pazarında işlemler geçici olarak durdurulmuştur.

Borsa düşmeye devam edecek mi? Borsadaki düşüş ne kadar sürecek?

"İŞLEMLER 17.19'DAN İTİBAREN DEVAM EDECEK"

Pay Piyasasında sürekli işlem yöntemi uygulanan paylar, gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları, gayrimenkul sertifikalarında ve emtia sertifikalarında saat 17.09'da tek fiyat emir toplama, 17.14'de eşleştirme yapılacak ve 17.19'dan itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edilecektir.

Pay Piyasasında tek fiyat işlem yöntemi uygulanan paylarda saat 17.09'da tek fiyat emir toplama yapılacak ve 17.19'dan itibaren seans kaldığı yerden devam edecektir.

Varant, sertifika, BYF, yeni pay alma hakkı kuponu ve yeni pay alma hakkından arta kalan birincil piyasa sıralarında işlemler 17.19'dan itibaren kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edecektir. VİOP'taki Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmeler ile BAP Pay Repo Pazarı'nda işlemler saat 17.19'da yeniden başlayacaktır."

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Borsa İstanbul İstanbul Bıst Gündem Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title