Haberler

BDDK yeni kredi kartı kararı nedir, yurt dışı taksit kalktı mı 2023? BDDK yeni kararları neler? Yurt dışı kredi kartı taksit yapılmayacak mı?

Güncelleme:

BDDK'nın aldığı karara göre, hava yolu, seyahat, konaklama gibi yurt dışı kredi kartı harcamalarında taksit yapılmayacak. Bunun ardından vatandaşlar BDDK'nın tüm kararları nelerdir merak etti. Peki, BDDK yeni kredi kartı kararı nedir 2023? BDDK yeni kararları neler? Yurt dışı kredi kartı taksit yapılmayacak mı? İşte detaylar...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı harcamalarıyla ilgili dikkat çeken bir karar aldı. Kredi kartında takside sınırlama getiren BDDK, hava yolu, seyahat, konaklama gibi yurt dışı harcamalarında taksit yapılamayacağını belirtti. BDDK yeni kredi kartı kararı nedir 2023? BDDK yeni kararları neler? Yurt dışı kredi kartı taksit yapılmayacak mı?

BDDK YENİ KREDİ KARTI KARARI NEDİR 2023?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kredi kartı harcamalarına ilişkin yeni bir karar aldı. Buna göre hava yolu, seyahat, konaklama gibi yurt dışı kredi kartı harcamalarında artık taksit yapılamayacak.

BDDK'DAN AÇIKLAMA

BDDK'nın internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik atılacak koordineli adımlar kapsamında 31 Temmuz 2023 tarihinde Kurumumuz internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyurulduğu üzere, sermaye yeterliliği standart oranları hesaplamasında dikkate alınan risk ağırlıklarının ihtiyaç kredileri, bireysel kredi kartları, tüketicilere kullandırılacak binek araç edinimi amaçlı taşıt kredileri ile taşıt teminatlı krediler ve tüketiciler ile yapılacak finansal kiralama işlemleri açısından artırılmasına karar verilmiştir.

YURT DIŞI HARCAMALARINDA TAKSİT YAPILAMAYACAK

Ayrıca, kredi kartlarında uygulanan taksitlendirme sürelerinin havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda uygulanmamasına ve söz konusu harcamalarda taksitlendirme yapılmamasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title