Haberler

Bala Hatun kimdir? Bala Hatun kaç yaşında? Osman Bey eşlerinden Rabia Bala Hatun hayatı

Güncelleme:

Osmanlı Devleti'nin kuruluş sürecinin anlatıldığı Kuruluş Osman dizisi ile beraber, dizide yer alan Bala Hatun karakteri izleyenler tarafından merak konusu oldu. Tarihi bilgiler doğrultusunda, Bala Hatun'un hangi yıllar arasında yaşadığı ve ölüm tarihi Kuruluş Osman izleyenleri tarafından sorgulanıyor. Peki Bala Hatun kimdir? Bala Hatun kaç yaşında

Kuruluş Osman'ın yayınlanan son bölümünde, Bala Hatun'un tutsak edilmesiyle beraber gerçek bilgilerle Bala Hatun'un hayatıyla ilgili araştırmalar hız kazandı. Osman Bey eşlerinden Rabia Bala Hatun, Bala Hatun Türbesi,Bala Hatun diziden çıkacak mı? sorularının cevabını merak eden izleyenler, Bala Hatun'un tarihte ne zaman hangi yıl vefat ettiğini öğrenmek istiyor. İşte, Şeyh Edebali'nin kızı ve Osman Gazi'nin eşi Bala Hatun'un gerçek yaşamı.

BALA HATUN KİMDİR?

Râbi'a Bala Hâtun, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin ikinci eşidir. Şeyh Edebali'nin kızıdır. Osmanlı Devletinin ilk veziri Aleâddin Paşa'nın annesidir.

Bala Hatun kimdir? Bala Hatun kaç yaşında? Osman Bey eşlerinden Rabia Bala Hatun hayatıRâbi'a Bala Hâtun

Hayatı

Râbi'a Bala Hâtun'un hayatı hakkında pek çok malumat bulunmamaktadır. Şeyh Edebali'nin kızı ve Alâeddin Paşa'nın annesi kabul edilir. Rabia Bala Hatun, Osman Gazi ile 1289 yılında evlenmiştir.

Popüler kültürdeki yeri

Kuruluş Osman dizisinde Râbi'a Bala Hâtun'u Özge Törer canlandırmaktadır.

BALA HATUN NE ZAMAN ÖLDÜ?

Tam olarak ne zaman doğduğu bilinmeyen Rabia Bala Hatun, 13. Yüzyılda yaşamıştır. Osman Gazi'nin ikinci eşi, Şeyh Edebali'nin kızı ve Aladdin Paşa'nın annesidir. Osman Gazi ilk evliliğini 1280 yılında, Orhan Gazi'nin annesi olan ve Selçuklu vezirlerinden Ömer Abdülaziz Bey'in kızı Mal Hatun ile yapmıştır.

Osman Gazi 1289 yılı civarlarında Şeyh Edebali'nin kızı Rabia Bala Hatun ile ikinci evliliğini yaparak güç kazanmıştır. Rabia Bala Hatun'un mezarı, babası Şeyh Edebali'nin Bilecik'te bulunan türbesinin yanındaki bir yerde, annesi ile beraber bulunmaktadır. Rabia Bala Hatun 1324 yılında vefat etmiştir. Torun çocukları: Yıldırım Bayezid, Savcı Bey, Yakub Çelebi, Nefise Hatun, Sultan Hatun, Halil Bey, İbrahim Bey Torunlar: I. Murad, Süleyman Paşa, Şehzade Halil, Fatma Hatun.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Şeyh Edebali Osman Gazi Bala Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şampiyonlar Ligi yarı final tek maç mı, rövanş var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title