Haberler

Bahçeşehir Üniversitesi Prof. Dr. Rektörü Esra Hatipoğlu kimdir?

15 Eylül Cuma günü yayınlanan Resmi Gazete ile çeşitli üniversitelere rektörler atandı. Bahçeşehir Üniversitesi rektörü de bu karar ile belirlendi. Peki, Bahçeşehir Üniversitesi yeni Rektörü Esra Hatipoğlu kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugün yayınlanan Resmi Gazete'de Bahçeşehir Üniversitesi yeni rektörü açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 üniversiteye rektör atadı. Söz konusu atamalar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2., 3. ve 7. maddeleri gereğince yaptı. Peki, Bahçeşehir Üniversitesi yeni Rektörü Esra Hatipoğlu kimdir?

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YENİ REKTÖRÜ RROF. DR. ESRA HATİPOĞLU KİMDİR?

Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, Kadıköy Anadolu Lisesi'nin ardından, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi, İktisat bölümlerinden mezun olmuştur. Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü'nde Avrupa Çalışmaları (İng.), London School of Economics (LSE)'te Russian and Post-Soviet Studies alanında Yüksek Lisans ve Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü'nde Avrupa Çalışmaları (İng.) alanında Doktora yapmıştır. Prof. Dr. Hatipoğlu 2001-2006 yılları arasında Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, 2014-2015 yılları arasında Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde Uluslararası Politik İktisat Anabilim Dalı kurucu başkanlığı görevlerini icra etmiştir. Prof. Dr. Hatipoğlu farklı dönemlerde; T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde Türkiye'nin Stratejik Vizyonu 2023 Projesi, Movement of Goods in the Area of the European Union, EFTA, Turkey and CEFTA: Facilitation of Cooperation Potential, Turkish Think-Tank Capacity Building and Development Project, Türkiye'de Avrupa Çalışmaları Konusunda Öğretim, Eğitim ve Araştırma, Avrupa Birliği'ne Doğru, AB Bilinci Serisi ve Türkiye'de İnsan Hakları Eğitimi Uygulaması gibi çok sayıda projeye aktif olarak katkı sağlamıştır. 2001-2015 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi'nde öğretim üyeliği görevinde bulunan Hatipoğlu, 2007'de Uluslararası İlişkiler Doçenti, 2014'de Profesör olmuştur. Prof. Dr. Hatipoğlu European University Institute (Floransa), LSE (Londra) ve Central European University (Budapeşte) başta olmak üzere çok sayıda uluslararası kuruluşta da araştırmacı olarak bulunmuştur. Bir dönem Nişantaşı Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten Hatipoğlu şu anda Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi ve Rektör Danışmanı'dır.

Bahçeşehir Üniversitesi yeni Prof. Dr. Rektörü Esra Hatipoğlu kimdir?

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Bahçeşehir Üniversitesi Esra Hatipoğlu Eylül Gündem Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title