Haberler

Atilla Taş kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi, şarkıları nelerdir? Atilla Taş'ın hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Gündemde yer alan isimlerin başında Atilla Taş geliyor. Atilla Taş'ın hayatı, kariyeri ve biyografisi merak ediliyor. Peki, Atilla Taş kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, mesleği ne, evli mi, çocuğu var mı, şarkıları nelerdir? İşte tüm detaylar...

Vatandaşlar tarafından merak edilen isimlerden birisi de Atilla Taş oldu. Peki, Atilla Taş kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi? Atilla Taş'ın hayatı ve biyografisi! Ayrıntılar yazımızda...

ATİLLA TAŞ KİMDİR?

Atilla Taş (d. 4 Şubat 1975; Ceyhan, Adana), Türk şarkıcı ve köşe yazarıdır. 1998'de "Ham Çökelek" şarkısıyla Türkiye'de ün kazandı.

Atilla Taş doğum tarihi : 4 Şubat 1975

Atilla Taş kaç yaşında : 47 yaşında

Atilla Taş nereli : Adana

Atilla Taş mesleği ne : Şarkıcı, Oyuncu, Sunucu, Köşe yazarı

YAŞAMI VE KARİYERİ

Atilla Taş, 4 Şubat 1975'te Ceyhan, Adana'da dünyaya geldi. Hayatının ilk yıllarında annesinin Almanya'ya gitmesi üzerine anneannesi tarafından büyütüldü. İlkokul ve ortaokulu Ceyhan'da, liseyi İstanbul'da Davutpaşa'da tamamladı. Lise eğitiminin üçüncü sınıfında ailesi İstanbul'dan Mersin'e taşınma kararı aldı; 1991'de burada İlkay Sarıköse ile evlendi. 1992'de ilk çocuğu Sezen doğdu. Manisa ve Hakkâri'de zorunlu askerlik yaptıktan sonra şarkıcılık yapmak amacıyla İstanbul'a döndü. Burada ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldı ve bu süreçte evliliği sonlandı.

İstanbul'da Erol Köse ile tanıştıktan sonra 1998'de Köse'nin yapım şirketinden ilk albümü Kırmızılım'ı piyasa sürdü ve bu albümdeki "Ham Çökelek" şarkısıyla gündeme gelerek ünlendi. 5. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde bu albümle "En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı" seçildi. Sonraki yıl Star TV dizisi Zilyoner'de Zülküf rolünü canlandırdı. 2000'de ABD'ye giderek New York Film Akademisi'nde sinema ve televizyon eğitimi aldı. Aynı sırada müzikal kariyerine de devam ederek Emmilenyum (2000), Pembeli (2001) ve Kınalı Kuzum (2004) albümleriyle ülkedeki popülerliğini devam ettirdi. Bu albümlerden sonra ünü giderek azaldı ve 2007'deki Bir Atilla Taş Albümü ile 2009'daki Çikolata çalışmaları müzik listelerine giremedi.

Atilla Taş, 1999 yılında David Copperfield'ın illüzyonlarından birini nasıl gerçekleştirdiğini bildiğini söyleyerek, Türkiye'nin ön sayfa manşetlerinde yer aldı.

2010'ların başında Kanal 7'de Taş Devri programını sundu ve Show TV'deki Ben Burdan Atlarım yarışmasında yer aldı. Ekim 2012'de PSY'ın dünya çapında listelere giren "Gangnam Style" şarkısının "Yamyam Style" adındaki parodisini yayımladı. Türkiye'de iktidarda olan AKP'ye yönelik Gezi Parkı protestolarından itibaren yaptığı eleştirileriyle ve mizahi paylaşımlarıyla Twitter'da bir fenomen hâline geldi. Burada 62. Hükûmet Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na yönelik yaptığı eleştiriler yüzünden Davutoğlu kendisine hakaret davası açtı ancak dava takipsizlik kararıyla sonuçlandı.

Şubat 2014'te Taş'ın Samsung ile yaptığı mizahi bir video projesi iki günde bir milyondan fazla görüntüleme aldı. Ekim 2021 itibarıyla yıllar süren ekran hasretine son verip Flash TV ile anlaşmıştır. Sosyal Medya,Haber-Yorum programı sunacaktır.

DİSKOGRAFİ

Stüdyo albümleri

  • Kırmızılım (1998)
  • Emmilenyum (2000)
  • Pembeli (2001)
  • Kınalı Kuzum' (2004)
  • Bir Atilla Taş Albümü (2007)
  • Çikolata (2009)

Remiks albümleri

  • Atilla Taş (1999)

Single'lar

  • "Yam Yam Style" (2012)
  • "Hırsız" (2015)
  • "Elek" (2020)

FİLMOGRAFİ

Televizyon

  • Zilyoner (1999)
  • Şöhretler Kebapçısı (2003)
  • Arkadaşım Hoşgeldin (2014)

Kendi programları

  • Müzik Kutusu (2010)
  • Taş Devri (2011-12)
  • Ben Burdan Atlarım (2012-13)

Kitapları

  • Bir Delinin Kapak Defteri (2015)
  • Sakıncalı Çökelek (2018)
Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title