Haberler

AÖL sınavı öncesi önemli bilgilendirme

Güncelleme:

AÖL sınavı öncesi önemli bilgilendirmeler. Türkiye genelinde binlerce öğrencisi bulunan AÖL ikinci dönem sınavları ne zaman yapılacak?

Lise eğitimini tamamlayamayan insanların bu eğitimlerini dışardan sıvanlara girerek tamamlayarak lise mezunu olmaların olanak sağlayan sistem AÖL hakkında her şeyi bu sayfada bulabilirsiniz.

1.dönem sınavları 02-03 Ocak tarihleri arasında yapılacak.

1)2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı I. dönem sınav sonuçlarının internette yayınlanması: 25 Ocak

2)2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem yeni kayıt işlemleri: 18 Ocak-5 Şubat

3)Kaydı alınan öğrencilerin veri girişlerinin sisteme son giriş tarihi: 5 Şubat

4) 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem yenileme işlemleri: 25 Ocak-5 Şubat

5) II. dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin açılması: 18 Ocak

6) II. dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin kapatılması: 8 Şubat

7) II. dönem sınav giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması: 14 Mart

Sınava Nerede ve Hangi Derslerden Gireceğim?

Sınavlara internet üzerinde yayınlanan size ait Sınav Giriş Belgesinde belirtilen okul/ okullarda girilecektir. Sınavına gireceğiniz dersler, sistem üzerinden seçmiş olduğunuz Sınav Giriş Belgesinde belirtilen derslerdir.

Sınav Sonuçları Nasıl Değerlendirilir?

Sınavlarda:

Sınavlar yapıldıktan sonra, cevap kâğıtları, Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğünde, optik okuyucularla okunmakta ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında "Kopya Analiz Tekniği" de bulunmaktadır. Bu nedenle mağdur duruma düşmemek için cevap kâğıdınızı kimseye göstermeyiniz, kopya çekmeyiniz, çekilmesine müsaade etmeyiniz.

Kimler Kayıt Yaptırabilir?

- İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.

- Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.

- Astsubay hazırlama okulları, askeri ve polis okulları, anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmi ve özel anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar.

- Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Denklik Belgesi alanlar.

AÖL Kayıt Yenileme

- Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileyecek olan öğrenciler için bir dönem için Yenileme ücreti, 25 TL olarak belirlenmiştir.

- Öğrenci adayı, T.C. Kimlik numarasını beyan ederek Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine giderek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına, 20 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.

- Yenileme bedelinin 5 TL' si ise Halk Eğitim veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.

- Yenileme ücretini yatırdığınıza dair dekont ile bulunduğunuz yerdeki İrtibat Bürosuna gidiniz.

- Yenileme işlemlerinizi gerçekleştirirken nüfus bilgilerinizi, adresinizi ve özellikle sınava yerinizi güncellemeyi unutmayınız.

- Öğrencilik durumu Aktif hale gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçerler.

Sınavda öğrencinin yanında bulundurması gereken belgeler nelerdir?

Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi (Bilgi Yönetim Sistemine girip alınacak),
Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da ehliyet, pasaport)
Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ,
Kurşun kalem ve silgi.

Yeni Kayıt

Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır. Yeni Kayıt işlemleri için aşağıda sıralanan 3 adımı takip ediniz.

1) Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenci içinkatılım bedeli 25 TL'dir.

- 20 TL.'sini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının şubesine T.C. Kimlik numaranızı beyan ederek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına , ödeyiniz ve dekontunu muhafaza ediniz.

- 5 TL'sini ise Halk Eğitim veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü okul aile birliğinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okulların okul müdürlüğü görevlisine okul aile birliğinin dekontu ya da makbuzu karşılığında ödeyiniz.

2) Yeni Kayıt işlemleri İçin İrtibat Bürosuna gidiniz.

- Belgeler ile birlikte bulunduğunuz yerdeki irtibat bürosuna gidiniz.

- Bu aşamada nüfus bilgileriniz, adresiniz, resminiz, getirdiğiniz belgelere(tasdikname, diploma, denklik belgesi vb.) ait bilgiler Açık Öğretim Lisesi Bilgi sistemine kaydedilir, öğrenci numaranız ve geçici şifreniz oluşturulur. İrtibat Bürosu sisteme kaydedilen bilgilerin bir nüshasını da tarafınıza verir.

- Kayıt işlemi gerçekleştirilen öğrenci "Ön Kayıt" durumundadır. İrtibat büroları öğrenciye ait not girişleri (tasdikname ile gelenlerin), resim aktarımı ve kredilendirme vs. gibi diğer bilgileri sisteme kaydederler. Bilgi girişleri tamamlanıp girişler kontrol edildikten sonra öğrenci "Aktif " duruma getirilir.

3) Öğrencilik durumunuz Aktif hale geldikten sonra, size verilen öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçmelisiniz.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Vakıflar Bankası Ziraat Bankası 14 Mart Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title