Haberler

Antoine Griezmann kimdir? Antoine Griezmann neden Huawei ile anlaşmalarını iptal etti? Uygur yüz tanıma programı nedir?

Güncelleme:

Fransız milli futbolcu, Antoine Griezmann, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Çin'in Doğu Türkistan'daki faaliyetleri nedeniyle Çinli teknoloji devi Huawei ile reklam anlaşmasını iptal ettiğini açıkladı. Peki Antoine Griezmann kimdir? Antoine Griezmann neden Huawei ile anlaşmalarını iptal etti? Uygur yüz tanıma programı nedir

Çin hükümeti, Uygur Müslümanlarını ezmek için sayısız yoldan yüz tanıma dahil olmak üzere gözetim teknolojisini kullandı. Hükümetin Uygur Müslümanlarına yönelik eylemleri, ABD'li milletvekilleri tarafından " dünyadaki nüfusunun en büyük kitlesel hapsi " olarak ifade ediliyor ve tahmini 1 milyon insan Çin hükümeti tarafından gözaltına alındı. Peki Antoine Griezmann kimdir? Antoine Griezmann neden Huawei ile anlaşmalarını iptal etti? Uygur yüz tanıma programı nedir?

ANTOİNE GREİZMANN KİMDİR?

Antoine Griezmann (d. 21 Mart 1991), La Liga takımlarından Barcelona'da forma giyen Fransız millî futbolcu. Sol kanat bölgesinde oynamaktadır. Fakat forvet olarak da görev yapabilir. Griezmann Fransa'nın U-19, U-20 ve U-21 takımlarında forma giydi. 2010 yılında, 2010 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Şampiyonası'nı kazanan takımda da forma giydi.

Antoine Griezmann neden Huawei ile anlaşmalarını iptal etti?

Futbolcu AntoineGriezmann, Çin'in Doğu Türkistan'daki faaliyetleri nedeniyle Çinli teknoloji şirketi Huawei ile reklam anlaşmasını iptal ettiğini açıkladı.

Fransız milli futbolcu Antoine Griezmann, Huawei'nin Uygur Türklerine yönelik yüz tanıma sistemi geliştirilmesine katkı sağladığının ortaya çıkmasının ardından şirket ile reklam anlaşmasını iptal ettiğini açıkladı.

Antoine Griezmann kimdir? Antoine Griezmann neden Huawei ile anlaşmalarını iptal etti? Uygur yüz tanıma programı nedir?aldım

Barcelona da Griezmann'ın aldığı karara destek verdi.

Kişisel Instagram hesabından da açıklama yapan Griezmann, "Huawei'nin yüz tanıma yazılımı kullanarak "Uygur uyarısı "geliştirilmesine katkıda bulunduğuna dair güçlü şüphelerin ardından, bu şirketle ortaklığımı derhal sonlandırdığımı duyuruyorum. Huawei'yi bu suçlamaları basitçe reddetmeye değil, bu kitlesel baskıyı kınamak için mümkün olan en kısa sürede somut adımlar atmaya ve insan haklarına saygıya katkıda bulunmak için de etkisini kullanmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

''Entegre Ortak Operasyonlar Platformu'' (IJOP) adlı büyük veri programının söz konusu listedeki kişileri hedef aldığını söyleyen HRW, yetkililerin bu kişileri daha sonra siyasi eğitim kamplarına gönderdiğini açıklamıştı.

Antoine Griezmann kimdir? Antoine Griezmann neden Huawei ile anlaşmalarını iptal etti? Uygur yüz tanıma programı nedir?aldım

HUAWEİ UYGUR YÜZ TANIMA PROGRAMI NEDİR?

IPVM'deki video izleme araştırmacılarının yeni bir raporuna göre Huawei, Çin'deki Uygur azınlığı izlemek ve izlemek için bir yüz tanıma sistemi üzerinde çalıştı.

İlk olarak The Washington Post tarafından bildirilen rapor, Google arama yoluyla elde edilen ve Huawei'nin web sitesinde halka açık olarak yayınlanan belgelerden yararlanıyor. Yüz tanıma projesi, Huawei donanımının Megvii adlı Çinli bir satıcının ortak algoritmalarını kullanmak için nasıl kullanılabileceğinin bir göstergesi gibi görünüyor.

IPVM'nin raporu, bir öznenin etnik kökenini belirlemek için yüz tanımayı kullanan ve özne Çin'in Uygur azınlık grubuna aitse bir uyarı oluşturan "Uygur Uyarısı" özelliğini özellikle vurguluyor.

Kuzeybatı Çin'den bir Müslüman azınlık grubu olan Uygurlar, Çin hükümetinin yoğun siyasi baskısına maruz kalıyor ve onları özellikle tehlikeli bir şekilde tespit etmek ve izlemek için çaba harcıyor. 2017'den bu yana, en az 1 milyon Uygur , Sincan eyaletindeki bir gözaltı kampları ağına yerleştirildi ve burada beyin yıkama programlarına boyun eğmek zorunda kaldılar . Çin, uydu görüntüleri onların varlığını doğrulasa da , tarihsel olarak kampların varlığını reddetti .

2019'da bir New York Times raporu , bazıları rapordan bu yana aylarda ABD yaptırımlarına maruz kalan Uygurları tanımlamak için algoritmalar oluşturan bir dizi Çinli yüz tanıma şirketi tespit etti. Ancak Megvii daha önce Uygur tanıma sistemleriyle bağlantılıyken, bu Huawei'nin aktif olarak böyle bir ürünü geliştirip tanıtabileceğinin ilk göstergesi.

Huawei yorum talebine yanıt vermedi

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Antoine Griezmann Huawei Uygur Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title