Haberler

Alparslan Arslan kimdir? Avukat Alparslan Arslan öldü mü? Hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Adını sıklıkla duyduğumuz isimlerden biri olan Alparslan Arslan hakkında merak edilenler var. Son zamanlarda gündemde olan isimler arasında yer alan Alparslan Arslan'ın kim olduğu ve hayatı merak ediliyor. Peki, Alparslan Arslan kimdir, aslen nereliydi? Avukat Alparslan Arslan öldü mü? Alparslan Arslan hayatı ve biyografisi!

Gündemde yer alan isimlerden biri olan Alparslan Arslan hakkında detaylar merak ediliyor. Vatandaşlar adıyla sıklıkla karşılaştığı isim olan Alparslan Arslan'ın hayatını araştırıyor. Peki, Alparslan Arslan kimdir? Alparslan Arslan kaç yaşında, nereli? Alparslan Arslan hayatı ve biyografisi! Detaylar haberimizde.

ALPARSLAN ARSLAN KİMDİR?

Alparslan Arslan (1977; Kiğı, Bingöl - 16 Şubat 2023, Maltepe, İstanbul), 2006 yılında Mustafa Yücel Özbilgin'in yaşamını yitirdiği, üç kişinin ise yaralandığı Danıştay Saldırısı'nın faili avukat.

17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay İkinci Dairesi'ne düzenlediği silahlı saldırı sonrası dört Danıştay üyesi yaralanmış ve hakim Mustafa Yücel Özbilgin ölmüştür. Saldırının Ergenekon tarafından azmettirildiği iddiaları üzerine daha sonra Danıştay ve Ergenekon davaları birleştirilmiş ve Arslan, İstanbul'daki davada tekrar yargılanmaya başlanmıştır. 5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 90 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ALPARSLAN ARSLAN DAVASI NEDİR?

Danıştay saldırısının faili avukat Alparslan Arslan, Maltepe Cezaevi'ndeki koğuşunda ölü bulundu. Arslan'ın intihar ettiği belirtilirken cenazesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Arslan daha önce de koğuşunu ateşe vermiş, dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılmıştı.

Alparslan Arslan, saldırı sonrası cezaevindeki ilk döneminde uzun süre yemek yemediği için hastaneye kaldırılmıştı. Arslan, Sincan F Tipi Cezaevi'nde kaldığı dönemde de koğuşunu ateşe vermiş, dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılmıştı. Saldırgan hareketlerde bulunması nedeniyle sürekli olarak doktor kontrolünde tutulmuştu. Arslan yargılama aşamasında da akli dengesinin yerinde olmadığı iddiasıyla Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiş ancak, aksi yönde karar verilmişti.

ALPARSLAN ARSLAN ÖLDÜ MÜ?

Arslan'ın koğuşunda kendisini asarak intihar ettiği öğrenildi. Arslan'ın intiharıyla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi. Adli Tıp Kurumunun ardından Arslan'ın cenazesi defnedilmek üzere Yukarı Baklacı Mezarlığı'na getirildi. Arslan, Ihlamurkuyu Cami'nde kılınan ikindi namazının ardından toprağa verildi. Cenazeye, Arslan'ın ailesi ve yakınları katıldı.

Kaçmak isterken yakalanan Arslan, saldırıyı tek başına yaptığı iddia etmişti. Ergenekon davası ile birleştirilen davada Arslan, 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 90 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Maltepe Cezaevi'ne konulan Alparslan Arslan, bu süreçte psikolojik sorunları olduğu gerekçesiyle, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmüştü.

Haberler.com / Sumru Tarhan - Gündem

Alparslan Arslan Gündem Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title