Haberler

Üsküdar İstanbul genel seçim sonuçları (2015) Üsküdar geneli

Üsküdar İstanbul genel seçim sonuçları. 2015 genel seçim Üsküdar ilçesi oy dağılımı. Bölge bölge oy oranları ve İstanbul Üsküdar'da genel seçim sonuçları. 7 Haziran gecesi önemli gelişmeler..

Üsküdar  İstanbul genel seçim. 2015 genel seçim  Üsküdar ilçesi oy dağılımı. Bölge bölge oy oranları ve İstanbul Üsküdar'da genel seçim sonuçları. Bu ilçede 2011 genel seçimlerinde alınan oy oranları ve yeni dönem seçim sonuçları. Üsküdar'da 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti %45,6 CHP %43,1 sonuçları alındı. İhsan Özkes ile Hilmi Türkmen arasında gidip gelen Belediye Başkanlığı Ak Parti adayının oldu. 

Üsküdar İstanbul'un Anadolu Yakası'nın bir ilçesidir. Üsküdar İlçesi, kuzeyden Beykoz, kuzeydoğudan Ümraniye, doğudan Ataşehir, güneyden Kadıköy ilçeleri ve batıdan İstanbul Boğazıyla çevrilidir.

33 mahalleden oluşan Üsküdar İlçesinin nüfusu, 2014 ADNKS verilerine göre 534.970 kişi olarak tespit edilmiştir. 1926 yılına kadar il statüsünde olan Üsküdar aynı yıl yapılan yasal düzenlemeyle ilçe statüsüne getirilip İstanbul'a bağlanmıştır. 1930'da Kadıköy ve Beykoz'un, 1987'de Ümraniye'nin Üsküdar'dan ayrılarak ilçe olmaları, 2008'de de Örnek, Esatpaşa ve Fetih mahallelerinin Ataşehir ilçesine bağlanmasıyla bugünkü sınırlarına ulaşmıştır.

Üsküdar adının, Roma döneminin askeri birliklerden olan Scutarii ve buradaki Skutarion (Yunanca: Σκουτάριον) Kışlası'ndan geldiği düşüncesi yaygındır. Bizanslılarca Hrisopolis (Altınşehir) olarak adlandırılan Üsküdar, 12. yy'dan itibaren Skutarion olarak tanınmaya başlamıştır. IV. Haçlı Seferi ile İstanbul'a gelen Geoffroy de Villehardouin, Histoire de la conquête de Constantinople (İstanbul'un Zaptının Tarihi) adlı kitabında bu semt için “Escutaire” sözcüğünü kullanmış ve bu sözcük Fransızca kaynaklarda sık sık tekrarlanmıştır. Skutarion ismi zamanla Üsküdar'a dönüşmüştür.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

İhsan Özkes Ak Parti İstanbul Üsküdar Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title