Haberler

Şizofreni Hastaları Tiyatro Oyunu Sahneledi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Oyundan detaylar Oyunu yazan ve yöneten psikiyatri uzmanı Dr. Basri Köylü ile röportaj Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ile röportaj Şizofreni hastaları tiyatro oyunu sahneledi Aksaray Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören şizofreni hastaları, Bursa'da "Ben de Varım" adlı oyunu beğeniye sundu Aksaray Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören şizofreni hastaları, Bursa'da "Ben de Varım" adlı tiyatro oyununu sahneledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Oyundan detaylar

Oyunu yazan ve yöneten psikiyatri uzmanı Dr. Basri Köylü ile röportaj

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ile röportaj Şizofreni hastaları tiyatro oyunu sahneledi

Aksaray Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören şizofreni hastaları, Bursa'da "Ben de Varım" adlı oyunu beğeniye sundu

Aksaray Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören şizofreni hastaları, Bursa'da "Ben de Varım" adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin daveti üzerine kente gelen şizofreni hastaları, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu'nda sahne aldı.

Şizofreni hastalarının da bazı şeyleri başarabileceğinin anlatıldığı oyun, izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

Oyunu yazan ve yöneten psikiyatri uzmanı Dr. Basri Köylü, şu ana kadar 15'in üzerinde gösteri yaptıklarını söyledi.

Hastaların bu çalışmayla daha mutlu olduğunu belirten Köylü, "Genellikle doğaçlama çalışıyoruz. Konularımızı hayata dair her şeyden oluşturuyoruz. Hastalarımız bu oyunla 'Bu hayatta ben de varım' mesajı verecek. Bildiğiniz gibi bu hastalarımız toplumdan kopuk bir şekilde yaşıyorlar. Bu vesileyle seslerini de duyurmuş olacaklar." diye konuştu.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ise hastaları böyle görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Aşkın, "Düzenlenen bu etkinlikle birçok yetenekleri olabilecek hastaların, yıkıcı hastalığın etkisiyle sönmüş, küllenmiş çoğu becerilerini, duygularını dışa vurabilmeleri, kendilerini ifade edebilmeleri bizler için çok değerlidir. Bu hastaların burada oyuncu olarak sahneye çıkması, alkışlanması onlar için ilaç kadar kıymetlidir. Hepsine teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Aksaray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title