Haberler

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli, "Suriye'deki ateşkesin sağlanması çok ufak umut verdi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli, " Suriye'deki ateşkesin sağlanması çok ufak umut verdi. Umarız ateşkes sürekli hale gelir, savaş sona erer, Suriye'deki bütün halkların demokrasi ve özgürlük talepleri dikkate alınacak şekilde çözüme kavuşulur." dedi.

CHP, DSP ve Saadet Partisi heyetleri Kurban Bayramı'nın ikinci gününde, HDP'yi ziyaret etti.

HDP Genel Merkezi'nde ziyaretçileri partinin Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli ile Parti Meclisi (PM) üyeleri Emirali Türkmen ve Songül Erol Abdil, ağırladı.

HDP'nin ilk konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Parti Meclisi (PM) üyesi Yıldırım Kaya ve Gençlik Kolları MYK üyesi Cihan Demirtaşoğlu, oldu.

Cankurtaran, ziyaretin başlangıcında, "Dostlar buluştu. Güzel. Keşke bütün Türkiye böyle olabilse." dedi.

Bayramın huzurun, kardeşliğin, barışın, umudun tazelendiği günler olduğunu ifade eden Cankurtaran, "Bugün baktığımızda umuda gölge düşüyor. Her gün yeni bir mağduriyet tanımı oluşturuluyor Türkiye'de. Her gün Olağanüstü Hal (OHAL), Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile bambaşka mağduriyetler ve bambaşka insan hakları, demokrasi, basın özgürlüğü ihlali yaşıyoruz." diye konuştu.

Temelli de "Tüm halklarımızın Kurban Bayramı'nı kutlamak istiyorum." ifadesini kullandıktan sonra, "Hayalini kurduğumuz bayramlar çok uzakta. Son birkaç bayramda büyük acılar yaşandı." dedi.

Yine de ufak bir iki umut ışığıyla bayrama girildiğini vurgulayan Temelli, "Suriye'deki ateşkesin sağlanması çok ufak umut verdi. Umarız ateşkes sürekli hale gelir, savaş sona erer, Suriye'deki bütün halkların demokrasi ve özgürlük talepleri dikkate alınacak şekilde çözüme kavuşulur." değerlendirmesinde bulundu.

Temelli, KHK'larla bir çok insanın işsiz ve mağdur olduğunu, 28 belediyeye yeni görevlendirme yapıldığını anımsatarak, "12 Eylül 'Hala buradayım' diyor." ifadesini kullandı.

CHP'li Kaya da 28 belediyeye yeni görevlendirme yapıldığını belirterek, "TBMM'deki dört siyasi partinin iradesine kayyum atandı." değerlendirmesini yaptı.

Cankurtaran ise Türkiye'de yeni mağduriyetler yaratılmasına izin verilmemesi gerektiğine işaret ederek, "OHAL sürecindeki sürecindeki KHK'ler, TBMM iradesine, dolayısıyla halkın iradesine kayyum atanması anlamına geliyor." dedi.

Teröre karışmış hiçbir oluşumun arkasında durmayacaklarını vurgulayan Cankurtaran, "Ama burada, kurunun yanında yaşın yanması, bir şekilde, savaş ganimeti gibi bulduğunuz her şeyi FETÖ bağlantısı altında KHK'lara bağlayıp, yeni mağduriyetler yaratılmaması konusunda çok hassasız." diye konuştu.

Bir gazetecinin dün Van'da düzenlenen terör saldırısıyı hatırlatması üzerine Cankurtaran, "Terör nereden gelirse gelsin, durdurulmalıdır. Teröre karşı bütün Türkiye aynı anda hareket etmelidir. Barış, şu anda Türkiye'nin en acil ihtiyacıdır." yanıtını verdi ve olayda yaralananlara acil şifa dileğinde bulundu.

Temelli ise parti olarak bu tür olayları kınadıklarını, ancak kınamanın yeterli olmadığını bildiklerini ifade etti.

DSP ve Saadet Partisi heyetleri

CHP heyetinin ardından, HDP'yi DSP Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Özdil ile PM Üyesi ve Örgüt Kurulu Başkan Yardımcısı Hikmet Aydemir, ziyaret etti.

Özdil, ziyarette seçilmiş iradelerin yine sandıkla değiştirilmesi gerektiğini düşündüklerini belirterek, "Seçilenlerin yerine başka bir irade kabul etmiyoruz." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek de partisinin Yüksek Disiplin Komisyonu Başkanı Ali Vural ve Cemal Sertkaya ile yaptığı ziyarette, Türkiye'nin geçtiği sıkıntılı süreçte bütün kesimlerin dikkatli olması gerektiğine vurgu yaparak, oyunlara gelinmemesini istedi.

Kaynak: AA / Politika

Sezai Temelli Cankurtaran Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title