Haberler

Siyasi Kabızlık

Güncelleme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP'nin Suriye rejimi ile ilişkilendirilmesine sert çıktı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, bir kısım medyada son günlerde, MHP'yi Suriye rejimine ve Arap milliyetçiliğine destek verenlerle aynı kulvarda gösterme gayretkeşliği olduğunu iddia ederek "Partimizin Esad Suriye'sinin ve Arap milliyetçiliğinin yanında durduğunu iddia etmek, en hafif tabirle aptallıktır MHP Genel Başkan Yardımcısı, Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, bir kısım medyada son günlerde, MHP'yi Suriye rejimine ve Arap milliyetçiliğine destek verenlerle aynı kulvarda gösterme gayretkeşliği olduğunu iddia ederek "AKP'nin Suriye politikalarına MHP tarafından getirilen tenkitlere bakarak, partimizin Esad Suriye'sinin ve Arap milliyetçiliğinin yanında durduğunu iddia etmek, en hafif tabirle aptallıktır. MHP'nin Esad rejiminin yanında yer aldığı ve AKP'yi bu yüzden eleştirdiği yönündeki yaklaşımlar, defi hacetten beter bir zorlamadır. Siyasi kabızlıktır" dedi.

-"MHP'YE ARAP MİLLİYETÇİSİ DEMEK APTALLIK"-

Yalçın yazılı açıklamasında kalemlerinden fitne ve fesat damlayan yandaş yazarların, MHP'yi halkın gözünden düşürmek için inat ve sabırla yalan ürettiklerini iddia etti. Yandaşlığı meslek ve geçim kapısı haline getirmiş bir takım köşe yazarlarının, iktidar kahvesinden servis ettikleri iftira çayına sürekli olarak ön yargılarını karıştırdıklarını anlatan Yalçın, "Köşe yazarlığının olmazsa olmazı olan objektiflik ve sağduyu, yandaş gazetecilerin vicdanına uğramamıştır. AKP'nin Suriye politikalarına MHP tarafından getirilen tenkitlere bakarak, partimizin Esad Suriye'sinin ve Arap milliyetçiliğinin yanında durduğunu iddia etmek, en hafif tabirle aptallıktır. MHP'nin Esad rejiminin yanında yer aldığı ve AKP'yi bu yüzden eleştirdiği yönündeki yaklaşımlar, defi hacetten beter bir zorlamadır. Siyasi kabızlıktır" dedi.

-"KALEMLERİNİ DALKAVUKLUK MÜREKKEBİNE BATIRIYORLAR"-

Köşe yazarlarının objektif olmak ve iktidar partisine yöneltilen eleştirilerin nedenlerini iyi irdelemek zorunda olduklarını anlatan Yalçın, "AKP iktidarının tek parti sultası ve "Her şeyi ben bilirim, benim sözüm geçer" anlayışıyla ülkeyi yönettiği bir dönemde, onlardan beklenen; sağduyunun, doğruluğun ve müsamahanın sözcülüğünü yapmalarıdır. Ne yazık ki yandaşlık ve AKP tellallığı, bazılarının gözlerini kör etmiştir. Medyanın önemli bir kısmını tekeline alan AKP'nin baskıları, bazı kalemleri dalkavukluk mürekkebine batırmıştır" suçlamasını yaptı.

-"ARALARINDA TÜRK DÜNYASINA HİZMET EDENLER DE VAR"-

Semih Yalçın, AKP iktidarının temin ettiği dünya nimetlerinden faydalandıkları için hakkı ve hakikati terk eden bu gibi yazarlar arasında evvelce Türk milletine ve Türk milliyetçiliği davasına hizmet edenlerin de bulunduğunu bildirdi. Yalçın, "Lakin bunlar, elde ettikleri çıkarları kaybetmemek için inkarcılara katılmışlardır. Öyle ki Reyhanlı saldırıları dolayısıyla AKP'nin tutumunu ve Suriye politikalarını sorgulayan MHP, bu haramzadeler tarafından kıyasıya eleştirilmektedir. Bunların dönekliğinin ölçüsü öylesine kaçmıştır ki Reyhanlı saldırılarının arkasında THKP-C Acilciler örgütünün çıktığına dair hükümet açıklamalarına partimizin ihtiyatlı yaklaşımı bile camiamızın geçmişteki mücadelesinin referansları üzerinden hedefe konmaktadır. Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısını sadece bir kanlı örgütün eylemi olarak görüp basite indirgemek, bölgenin fotoğrafını iyi analiz etmemek demektir" dedi.

Reyhanlı saldırılarını düzenleyen taşeron örgütlerin arkasındaki uluslararası güçlerin bölgeye yönelik politikalarıyla onların gizli servislerinin faaliyetlerini görmenin esas olduğunu anlatan Yalçın, "Türkiye'nin bölgedeki çıkarlarını koruyacak tutarlı bir dış politika takip edebilmektir. Ayrıca geçmişte MHP mensuplarını şehit eden bir takım yasa dışı sol örgütlerin Suriye'de konuşlanmış olması, AKP'ye ve yağcılarına mazeret üretmemelidir" görüşünü savundu. Yalçın şöyle devam etti:

"İktidarın Reyhanlı saldırılarının arkasında sadece yasa dışı bir sol örgütün parmağının bulunduğuna dair açıklamalarını şüpheyle karşılayan MHP'yi geçmişinden kopuk politika izlemekle suçlamak, AKP tetikçiliğidir. Böylesi akla ziyan yorumlar, olsa olsa iktidar tarafından sağlanan menfaatlere şükrün edasıdır.

MHP, demokrasiye inanların partisidir. MHP; ne kendi vatandaşlarının kanına giren Esad gibi diktatörlere, ne toplumu baskı ve zulümle yöneten tek adamlara, ne de medyayı tek sesli koroya dönüştüren padişahlık heveslilerine prim verir.

Yandaş medyaya tavsiyemiz, sapla samanı birbirine karıştırmamaları, AKP iktidardan gitmeden önce, kendilerine bir an evvel başka dedikodu kahvesi, başka menfaat kapıları aramalarıdır.

Aksi takdirde; her şeyi çiğneyen, ama her kuşun etini yemeye çalışmaktan tek dişi kalan AKP iktidarının iştihası, onları da aynı akıbete sürükleyecektir." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Semih Yalçın Gaziantep Reyhanlı Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title