Haberler

Siverek'ten Kısa Kısa

Siverek ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü ile İŞKUR personeline iş güvenliği eğitimi verildi.

Siverek ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü ile İŞKUR personeline iş güvenliği eğitimi verildi.

İş sağlığı uzmanı Mehmet Yaşar Akarsu, El Cabir Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde, yürütülen çalışmalar kapsamında şimdiye kadar 650 kişiye eğitim verildiğini söyledi.

İş kazalarının önlenmesine yönelik çalışmaların süreceğini aktaran Akarsu, "Bu tür eğitimlerin faydasını görüyoruz" dedi.

- İnternet kafe denetimi

Siverek Belediyesi zabıta ekipleri internet kafeleri denetledi.

İnternet kafelerde ruhsat, gıda ve güvenlik denetimlerini yapan ekipler, eksiklikleri bulanan işletme sahiplerini uyardı.

Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli, denetimlerin devam edeceğini söyledi.

Şimdiye kadar 150 iş yerinin denetlendiğini belirten Baydilli, "Çocuklarımıza ve gençlerimize sağlıklı ortam sağlamayı amaçlıyoruz. İnternet kaffelerde yapılan denetimler sonucu evrak veya hijyen açısından eksiği bulunan iş yerlerimizi uyardık. Eksiklerin devam etmesi halinde para ve kapatma cezaları uygulanacak" şeklinde konuştu.

Fotoğraflı

ŞANLIURFA (A.A) 28..01.2016- Siverek ilçesinde İlçe Mille Eğitim Müdürlüğü kendi personellerine ve ilçede Toplum Yararına çalışma programı(TYÇP) kapsamında çeşitli birimlerde görev yapan İş Kur personellerine iş güvenliği semineri verilmeye başlandı.

El Cabir Anadolu Teknik ve meslek lisesi konferans salonunda başlayan iş güvenliği semineri kapsamında toplamda 2 bin kişiye iş güvenliği semineri verilmeye başlandı.

ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli İş sağlığı Uzmanı Mehmet Yaşar Akarsu tarafından verilen seminerler 9 gün boyunca devam edecek.

İş güvenlik uzmanı Akarsu seminerlerle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti" İş Kur birimiyle İlçe Milli Eğitim müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen seminerde ücretli öğretmenler okul müdür ve müdür yardımcılarının yanı sıra iş kur kapsamında toplum yararına çalışma programı kapsamında 650 kişi toplamda iki bin kişiye seminer vereceğiz. İş yerlerinde iş sırasında gerekli önlemler, olası yangın önlem, iş yerinde olası hastalıların önlenmesi için gerekli temizliğin nasıl yapılacağını ve genel anlamıyla iş kazalarının azaltılması sağlıklı bir ortamda çalışma şekli, SGK primi, meddi ve manevi tazminat, davaları bireysel ve genel hukuksal bilgileri katılımcılara aktarıp slayt sunumu eşliğinde bilgilendirme yapıyoruz seminerlerimiz Şubat ayına kadar devam edecek"

Fotoğraflı

ŞANLIURFA(A.A) 27.01.2016- Siverek Belediyesi Zabıta ekipleri ilçede bulunan internet kaffelerde iş yeri ruhsat, gıda ve güvenlik internet denetimleri yapıldı internet kaffe işletmecileri küçük yaşta çocuklar ve temizlik açısından uyarıldı.

Denetimlerin sık sık yapılacağına dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti" Zabıta ekiplerimiz ilçede bulunan 250 kaffe internet kaffe ve umuma açık alanlarda denetimlerini yapıyor anca önceliğimiz sayıları 150'iyi bulan internet kaffelerdir amacımız çocuklarımıza gençlerimize sağlıklı ortamlar ve güvenli internet olanakları sağlamaktır internet kaffelerde yapılan denetimler sonucu evrak eksiği bulunan veya hijiyen açısından eksiği bulunan iş yerlerimizi uyardık eksiklerin devam etmesi halinde para ve kapatma cezaları uygulanacak denetimlerimiz yaklaşık 20 gün süreyle davam edecek"

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Siverek Belediyesi Hasan Baydilli Mehmet Yaşar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title