Haberler

Siverek'te Yol Yapım Çalışmaları Sürüyor

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen beton yol yapım çalışmaları sürüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Fen İşleri Ekipleri tarafından Siverek genelinde yürütülen standardı yükseltmiş dayanıklı beton yolların Erkonağı Mahallesindeki temel atma törenine katılarak, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

İlk olarak Siverek Belediyesini ziyaret eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, burada vatandaşlarla selamlaşarak, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ile ilçe hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Daha sonra Erkonağı Grup Yoluna geçen Başkan Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Vali İzzettin Küçük, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ve Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarıyla birlikte standardı yükseltilmiş dayanıklı beton yolun temel atma törenine katıldı. Açılış töreninde yaptığı konuşmada kış aylarının gelmesine ve soğuk havaya rağmen Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini sürdürdüğü belirten Başkan Güvenç, yol ve parke taşı çalışmalarının yanı sıra bölgeye su getirerek, halkın duası almak için yola çıktıklarını ifade etti. 2002'de yapılan demokrasi devrimi ile Arap, Kürt, Türk ve Zaza kardeş olduğunu hatırladıklarını aktaran Başkan Güvenç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu önderliğinde ülkenin valisinin, kaymakamının, belediye başkanının ve milletvekillerinin hizmetkarlığa devam edeceğini söyledi.

'SİVEREK'E 172 KM'LİK BETON YOL ÇALIŞMALARINI BAŞLATTIK'

Geçen yıl Siverek'te 152 kilometrelik beton yol yaptıklarını dile getiren Başkan Güvenç, "Türkiye'de ilk defa 22 milyon lira para harcayarak Siverek'teki kardeşlerimizin duasını aldık. Bu yılda 172 kilometre beton yolu tahmini 25 milyon lira bedelle standardı yükseltilmiş dayanıklı beton yolun yapımına başladık. Siz bizim insanımız bunların en iyisine layık umarım genç insanlarımız bunların daha da iyi şartlarda yaşayıp daha çok ziraat yapıp daha çok para kazanacaktır. Yeter ki birbirimizi sevip inanalım" dedi.

'PARKE TAŞI DÖŞEME ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI'

Siverek'te 25 milyon liralık 172 km beton yolun dışında 152 bin metrekare kilit parke taşının döşeme işlemine başladıklarını söyleyen Başkan Güvenç, "Ayrıca Siverek'teki içme sularındaki yıpranmış paslanmış su borularını değiştirdik. Siz dik durup dua etmeye devam edin biz de Allah'ın izniyle hizmet vermeye devam edeceğiz. Başbakanımız, bakanlarımız, miletvekilerimiz, valimiz ve kaymakamımızla bizler sizlerin hizmet karlarıyız. Biz kardeşiz ve bir aileyiz" dedi.

SU FATURALARINI DÜZENLİ ÖDEYELİM

7 ayda 4 milyon 840 bin lira içme suyu için enerji bedeli ödediklerini altını çizen Başkan Güvenç, "Faturalardan ŞUSKİ'ye gelen para 2 Milyon 284 bin lira yani yüzde 50'sini zor topladık. Hizmetlerimizin devamlı olması için herkesin su faturalını düzgün ödemesini rica ediyorum. Bu soğuk havada gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ediyorum. Bize her zaman destek veren Siverek'in güzel evladı Milletvekilimiz Kasım Gülpınar'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

GÜLPINAR: YATIRIMLARI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Şanlıurfa AK Parti Miletvekili Kasım Gülpınar ise, Siverek'in hizmetin en güzeline layık olduğunu ve daha çok yatırım yapmak istediklerini söyleyerek,"Allah hepinizden razı olsun. Aslında bizler için çok ufak bir yatırım ama sizler o kadar benimsetip şükrediyorsunuz ki üzerinizdeki sevinci görünce bizler yatırımları daha da artırmak için hizmet aşkımız kabarıyor. Allah hepinizden bin kere razı olsun öncelikle değerli Valime, değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Büyükşehir Belediyesinin değerli yöneticilerine ve değerli Kaymakamımıza bu güzel açılış törenine katıldıkları için çok teşekkür ederim. Özellikle sabrettiğiniz için sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır" dedi.

Siverek Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu ise, "Bu gün bizim için bir bayramdır çünkü bu hizmetin bize gelmesini sağlayan Sayın Milletvekilim Kasım Gülpınar, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım Celalettin Güvenç ve Sayın Kaymakamımız Hamza Erkal beton yolların yapımında özellikle büyük çaba sarf etmiştir. Sayın Miletvekili Kasım Gülpınar'ın Arap bölgesine sadece beton yolla değil eğitim anlamında okullarımız, köylerdeki sağlık ocaklarımızla her zaman yanımızda olmuştur. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in bu yolu halkımıza hizmet olarak sunmasından dolayı teşekkür ederim" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Ak Parti Gülpınar Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title