Haberler

Sivassporlu Futbolcuların Başka Takımlara Transfer Haberleri Yönetimi Çileden Çıkardı

Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, Daha Önce Açıklama Yaparak, Hayrettin Yerlikaya ve Mehmet Yıldız'ın Başka Takıma Transfer Edilmeyeceğini Açıklamalarına Rağmen, Birçok Gazetede Bu İki Futbolcu Transfer Haberleri Çıktığını, Bu Tip Haberlerin Sadece Sivasspor Başarısını Gölgelemek İçin Art Niyetli Olduğunu Belirtti.

Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, daha önce açıklama yaparak, Hayrettin Yerlikaya ve Mehmet Yıldız'ın başka takıma transfer edilmeyeceğini açıklamalarına rağmen, birçok gazetede bu iki futbolcu transfer haberleri çıktığını, bu tip haberlerin sadece Sivasspor başarısını gölgelemek için art niyetli olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili olarak yazıla açıklama yapan Ünsal, Hayrettin Yerlikaya ve Mehmet Yıldız'ı hiçbir kulübe vermeyeceklerini açıklamalarına rağmen haber furyasının bugünde devam etmesi bu haberlerin art niyetli olarak yapıldığı veya yaptırıldığı anlamına geldiğini kaydetti. 2006-2007 sezonunun 13. haftasında Teknik Direktör Bülent Uygun'u göreve getirmelerinden sonra tahmin edilenlerin aksine Sivasspor'ın ciddi bir yükselişe geçtiğini ve takım ruhunu da gerçek manada kazandıklarını belirten Ünsal, "Teknik

Direktörümüz Uygun geçtiğimiz sezon 13. haftada teslim aldığı herkesin kesin düşer gözüyle baktığı Sivasspor'u 12 puandan 48 puana taşıyarak 2006-2007 sezonunu 7. sırada başarılı bir şekilde tamamlamıştır. 2007-2008 sezonuna gelince takımımıza gerekli takviyeler yapılmış yine teknik patron Uygun'un yönetiminde Sivasspor 12 maçta 28 puan toplayarak Galatasaray'la birlikte zirveye demir atmıştır. Hal böyle olunca henüz ilk yarı bitmeden transfer haberleri gündeme oturmuştur. Özellikle Milli Futbolcularımızdan

Hayrettin Yerlikaya'nın, Mehmet Yıldız'ın bir gün Beşiktaş'a, ertesi gün Fenerbahçe'ye daha sonraki gün ise Galatasaray'a gidecekleri yolunda yapılan haberler tamamen Sivasspor'un önlenemeyen yükselişinin bu şekilde önünün kesilmesi için maksatlı olarak yapıldığı kanaatindeyiz. Özellikle ilk yarının son 5 haftasında puan puana gittiğimiz Galatasaray'ın zorlu maçları olması sebebiyle Sivasspor'un ilk yarıyı lider bitireceğine futbol otoriteleri kesin gözüyle bakmaktadır" dedi.

12. hafta itibariyle yakalanan başarıyla ellerinde bulunan kadro ile ancak UEFA'yı hedefleyebileceklerini de defalarca söylemelerine rağmen aslı astarı olmayan haberlerle kafaları karıştırmak isteyenlerin neleri hedeflediklerini geçen yıl Manisaspor örneğinde gördüklerini ifade eden Ünsal, "Bu oyuna gelmemek için hep temkinli davranmaya, özellikle de haddimizi aşan iddialı sözler sarf etmemeye gayret gösterdik. İçimizden biri olan Teknik Direktörümüz Bülent Uygun'la yakaladığımız bu başarıyı sonuna kadar

sürdürmek istiyoruz. Bize dolaylı yollardan bu şekillerde engel olmaya kalkışanlar çıkarsa alacakları cevap bugünkü kadar şık olmayabilir. Ona göre herkes Sivasspor hakkında konuşurken ve yazarken çok dikkatli olsun" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, herkesin Sivasspor'a destek olmasını ve takip etmelerini isteyen Ünsal, "Sivas şehri valisiyle, belediye başkanıyla, milletvekilleriyle, bürokratlarıyla, 7 milyon taraftarıyla, yönetimiyle, teknik heyetiyle ve futbolcularıyla örnek gösterilecek, bir bütünlük içerisinde zirvede olmanın keyfini çıkartırken bizim başarımıza engel olmak isteyenlerin de zevk alarak Sivasspor'u izlemelerini tavsiye ediyorum. 34 lig maçında takımımızın Teknik Direktörü olarak sahaya çıkan Bülent Uygun'un başarısı

da orta yerdedir. 34 maçta aldığı puan sayısı 64 olan bir teknik direktör bana göre Türkiye'nin yerli-yabancı fark etmez son bir yıldaki en başarılı teknik direktörüdür. Bunu Teknik Direktörümüz Uygun Milli Takıma 3 futbolcu vererek de ispatlamıştır. Bizim futbolcularımızı her gün bir takıma satanlar devre arasında ne kadar yanıldıklarını anlayacaklardır. Çünkü biz 3 futbolcumuzu satmayacağımız gibi, her ihtimali göz önünde bulundurarak 3 yıldız futbolcuyu daha renklerimize bağlayacağız" dedi.

(İG-SE-ERS-ÖZ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title