Haberler

Sivas - Ücret Alamayan Demir-çelik İşçileri Eylem İçin Çatıya Çıktı

Ücret alamayan demir-çelik işçileri eylem için çatıya çıktı Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve 4 aydır ücret alamadıkları için bir süredir gösteri yapan işçilerden bazıları bir iş merkezinin çatısına çıkarak intihar eylemi başlattı.

Ücret alamayan demir-çelik işçileri eylem için çatıya çıktı

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve 4 aydır ücret alamadıkları için bir süredir gösteri yapan işçilerden bazıları bir iş merkezinin çatısına çıkarak intihar eylemi başlattı.

Bir ay önce üretimi durdurulan ve 4 aydır ücretlerini alamayan SİDEMİR işçileri geçtiğimiz hafta bir süre eylem yapmış ve şirkete kayyum atanması nedeniyle eylemlerine ara vermişti. Geçtiğimiz hafta kayyum heyeti ile görüşen işçiler, fabrika yönetimi tarafından kendilerine işten çıkarılacaklarının söylenmesi üzerine bugün kent meydanında toplandı. Bir süre burada bekleyen işçilerden 20 kişi daha sonra Çelik-İş Sendikası'nın bulunduğu 6 katlı Kavukçu İşhanı'nın çatısına çıktı. 'Ölmek var dönmek yok' sloganlarıyla aşağıya atlayacağını belirten işçiler, 4 aydır aç olduklarını ve Vali ile görüşmek istediklerini söylediler. Aşağıda bulunan yaklaşık 100 kişilik işçi grubu ise Osmanpaşa Caddesi'ni trafiğe kapatarak alkışlar ve sloganlarla çatıdaki arkadaşlarına destek verdi. Bu sırada polis ekipleri işçilerin bulunduğu çatıya çıkarak aşağı inmeleri konusunda ikna etme çalıştı. İkna çabaları sonuç vermeyince olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri binanın çevresine şerit çekerek hava yastığı açtı. Çevrede toplananlar ise çatıdaki işçileri izleyerek cep telefonu ile görüntüledi. 2 saat boyuncu çatıda kalan işçiler Sivas Valisi Alim Barut'un yanlarına gelmemesi halinde çatıdan inmeyeceklerini ve eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Bu arada caddedeki mağazadan çıkan bir kişinin çatıdaki işçilere tepki gösterdi. Aşağıdaki işçilerin bu kişiye tepki göstermesi üzerine arbede yaşandı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle olay yatıştırırken mağazanın kepenkleri kapatıldı. Mağazada bulunan diğer müşteriler yaklaşık 10 dakika mağazada mahsur kaldı. Polisin ikna çabaları devam ederken işçiler çatıdaki eylemlerini sürdürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Demir Çelik Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

mustafa:

adamlar haklı sıvasımıza sahıp sadece lafta cıkılıyor ve normal olarak buyumesı gerekırken her sene kuculuyor yogun bı seılde goc v

3
0
yanıtYanıtla
58:

Ne parasi para falan yok tek siz degil ulkede kimseye para yok butun paralar suriye gocmenlerine harcaniyor..tek basina is basina meeee

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title