Haberler

Yolcu Otobüsü Şarampole Devrildi: 1 Ölü, 45 Yaralı

Güncelleme:

Sivas'ın Akıncılar İlçesi yakınlarında, buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan yolcu otobüsü şarampole devrildi.

Sivas'ın Akıncılar İlçesi yakınlarında, buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada 1 kişi öldü, 45 kişi de yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

KAR BİRİKİNTİSİNE SAPLANARAK ŞARAMPOLE YUVARLANDI

Kaza, saat 02.45 sıralarında Tokat- Erzincan D-100 karayolu üzerinde Akıncılar İlçesine 15 kilometre mesafedeki Güllüce köyü yakınlarında meydana geldi. İstanbul'dan Ağrı'ya gitmekte olan Tacettin İşleyen yönetimindeki 06 AS 3058 plakalı yolcu otobüsü, buzlanma nedeni ile kontrolden çıktı. Yol kenarındaki kar birikintisine saplanarak sürüklenen otobüs, daha sonra 10 metrelik şarampole yuvarlandı. Takla atan otobüs, zeminde bulunan beton çeşmeye yaslanarak durdu. Kazanın haber verilmesinin ardından olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

SIKIŞAN YOLCULARI AFAD EKİPLERİ KURTARDI

Kazada devrilen otobüsün altında kalan 42 yaşındaki Esat Kaya yaşamını yitirirken, 45 kişi de yaralandı. Yaralılar Sivas, Akıncılar, Suşehri ve Erzincan'ın Refahiye ilçesindeki hastanelere sevk edilerek tedaviye alındı. Kazada otobüs içerisinde sıkışan yolcular olay yerine gelen vincin otobüsü kaldırması ile AFAD ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Ölen yolcunun cesedi de otobüsün altından çıkarılarak Suşehri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

VALİ 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI YOLLADI

Otobüste 2 şoför, 1 muavin ve 48 yolcu bulunduğunu belirten yetkililer, kazanın ardından Sivas'a 4, Suşehri'ne 20, Akıncılar'a 14 ve Erzincan'a 6 yaralının kaldırıldığını, bazı yaralıların ayakta tedavi edildiğini kaydetti.

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Suşehri Devlet Hastanesine gelerek yaralılara "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

GİZLİ BUZLANMA VARDI

Akıncılar İlçe Hastanesine kaldırılan yaralılardan Mahsum Türk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Yolda gizli buzlanma vardı. Şoför, virajı döndükten sonra aracı toparlayamadı ve otobüs devrildi" dedi. İstanbul'dan Ağrı'nın Patnos ilçesine gitmek üzere yola çıktıklarını anlatan Türk, kendisiyle beraber 4-5 kişinin kaza sırasında uyanık olduğunu, diğer yolcuların uyuduğunu söyledi.

İstanbul'dan Ağrı'ya giden yolcu otobüsünün Sivas'ın Akıncılar ilçesinde devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi ölmüş, 20 kişi yaralandı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.




Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akıncılar Erzincan Suşehri Sivas Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Adınız Yazınöğretmen:

hızlı yaşa genç öl cesedin yakışıklı olsun bas gaza şöför bey bas gaza

2
9
yanıtYanıtla
İbrahimMobil-IOS:

Allah ölen vatandaşımıza rahmet eylesin,yaralananlara da şifa versin

9
0
yanıtYanıtla
DİYARBEKİR Lİ KIRO KÜRT SİBGATULLAH:

Ah yavrum MAKİNİSTİM ah! Yüce Yaratan yar ve yardımcınız yolunuz açık bahtınız ak olsun der size ve diğer yaralı vatandaşlarıma geçmiş olsun der hepinize Yüce Yaratandan açil şifalar diler vefat eden vatandaşıma da Yüce Yaratandan rahmet ve merhamet diler açılı ailesine de sabır metanet ve baş sağlığı diliyorum Ah YAVRUM MAKİNİSTİM AH!

7
0
yanıtYanıtla
şimşek çakan:

çok geçmiş olsun deyerli hemşerilerim allah butür acılı kazaları hiç kimseye göstermesin ölene rahmet yaralılarada acil şifalar diliyorum

5
0
yanıtYanıtla
Mustafa Kendirci Mobil-IOS:

Afad kurtarmış olamaz .çünkü ülkemizde afad hiç bir birikim ve malzeme si olmayan on günde bir tüm personeli değişen savurgan bir kurum .

1
3
yanıtYanıtla
İNŞAATCI:

GİZLİ BUZLANMA ÖNGÖRÜLEMEZ BU NEDENLE ŞOFÖRLERİN AYAZLI YANİ SOĞUK HAVALARDA DAHA DİKKATLI OLMASI LAZIM.

3
0
yanıtYanıtla
mogli:

patnos itimat. . . .

0
2
yanıtYanıtla
ankaralı:

Patnos itimat olması sana batıyormu

yanıt0
yanıt0
Ahmet:

Sürat arttıkça aracı kontrol etme kaabiliyeti azalır. Sadece bu olay için demiyorum; basmayın şu gaza yahu. . . Yavaş git kontrollü git.

0
0
yanıtYanıtla
gurbetci43:

arkadas yorum yazmaktan biktim haberciler gizli buzlanma haberini yapmaktan vazgecmemis. meterolojiden aciklama geldiginden itibaren karayollarinin calisanlari kar yagsin yagmasin buzlanma olayi olacagina dair haber verildikten sonra genellikle 10 dan sabaha karsi 6 ya kadar buzlanmanin olacagi hesap edilerek kum ve tuz dokseler karin yagmasini beklemeden yooook ulkemde hersey olup bittikten sonra boyle islemler yapilir.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title