Haberler

Sivas'ta Yaralı Kurtarma ve Yangın Tatbikatı Nefesleri Kesti

Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği yaralı kurtarma ve yangın tatbikatı nefesleri kesti.

Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği yaralı kurtarma ve yangın tatbikatı nefesleri kesti.

Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yaralı kurtarma ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği bir fabrikada yangın çıkar ve olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edilir. Fabrikada çok sayıda işçi mahsur kalırken, işçileri kurtarmak için ekipler çalışmaya başlar. İtfaiye ekipleri büyük bir özveriyle mahsur kalan işçileri kurtarır. Oldukça hareketli geçen yangın tatbikatı ve yaralı kurtarma operasyonu aksiyon filmlerini aratmayacak görüntülere sahne oldu.

Tatbikat sonrasında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yangın Eğitmeni Servet Sarı, "Üç eğitmenimizle Sivas itfaiyesine eğitim vermek amacıyla buradayız. Yapılan bu çalışmalar Sivas halkının güven ve huzur içerisinde yaşayabilmesi için gerçekleştiriliyor. Bir haftalık iş birliği çerçevesinde buradaki arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunarak çok profesyonel çalışmalar yaptık. Sivas halkı güven içerisinde olabilir" dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise, "Bir haftadır itfaiye biriminde çalışan arkadaşlarımızı eğitiliyorlar. Biraz önce de çok başarılı bir tatbikatı gözlemledik. İtfaiye ekibimiz inşallah böyle zor durumlarla karşılaşmaz. Bunu temenni ediyoruz ama mecbur kalınırsa üzerine düşeni en iyi şekilde yapacaklarına da inanıyorum. Biz bu tür eğitim ve ekipman çalışmalarına çok önem veriyoruz. Doğal afetlerde, yangın, sel ve benzeri durumlarda saniyeler çok önemli, bilinçli bir ekip olması çok önemli. Bu bakımdan biz böyle şeylerle karşılaşmadan tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

İtfaiye ekipleri başarılı geçen tatbikat sonrası metrelerce yükseklikte Türk Bayrağı açtı. Türk Bayrağı daha sonra Başkan Aydın'a hediye edildi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title