Haberler

Sivas'ta Sanayi Siteleri Tek Merkezde Toplanacak

Sivas'ta sanayi siteleri tek merkezde toplanacak SİVAS'ta farklı bölgelerde faaliyet gösteren sanayi esrafı hazırlanan projeyle kent dışındaki Seyfebeli mevkiine kurulması planlanan yeni merkezde toplanacak.

Sivas'ta sanayi siteleri tek merkezde toplanacak

SİVAS'ta farklı bölgelerde faaliyet gösteren sanayi esrafı hazırlanan projeyle kent dışındaki Seyfebeli mevkiine kurulması planlanan yeni merkezde toplanacak.

Sivas'ta farklı bölgelerde faaliyet gösteren 4 sanayi sitesi, belediye öncülüğünde başlatılan proje kapsamında şehrin dışındaki Seyfebeli mevkiinde toplanacak. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (SESOB) desteğiyle kurulan Seyfebeli Sanayi Sitesi ve Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi ön kayıtları bugün başladı. 7 milyon metre kare alanda faaliyet gösterecek sanayi sitesiyle ilgili bugün STSO'da toplantı düzenlendi. Toplantıya Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, STSO Başkanı Osman Yıldırım ve SESOB Başkanı Beşir Köksal katıldı. Toplantıda kurulması planlanan yeni sanayi sitesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Aydın, "Hedefimiz sanayi ve ticaret erbabına güç verecek sanayi siteleri bölgesini kurmak ve parçalı yapıdan bütün hale getirmektir. Çağın gereklerine uygun ve tüm ihtiyaçlara cevap verecek sosyal alanları ile Sivas'ın yeni bir cazibe merkezi olmasına da katkı sağlayacak önemli bir yatırıma başlıyoruz. Seyfebeli bölgesi tasadüfen seçilmiş bir bölge değildir. Küçük ve orta ölçekli sanayimizle bütünleşen, entegre olan, mevcut çevre yolunun üzerinde ve kızılırmak ile hızlı tren hattını da bünyesine alan bir projedir. Biz Sivas'ın gelişmesini Sivaslıların zenginleşmesiyle sağlanacağını düşünüyoruz. Bu proje ile küçük sanayicilerimiz hem modern bir işyerine sahip olacaklar hem de biraraya gelip sektörel pazar gücü oluşturacaklardır" dedi. Sanayi sitesinde 5 bin işyerinin açlıcağı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title