Haberler

Sivas'ta Salep Soğanı Toplayan 5 Kişi Yakalandı

Bu kişilere 35 bin 193'er lira ceza uygulanacak.

Sivas'ta salep soğanı toplayan 5 kişinin yakalandığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sivas Şube Müdürü Selami Şahinbay, yaptığı açıklamada, salep bitkisinin biyolojik çeşitlilik açısından önemli olduğunu belirterek, "Dondurma yapımında kullanılan salep bitkisinin ne şekilde olursa olsun doğadan toplanması yasaktır" dedi.

Bu kapsamda denetimler yaptıklarını belirten Şahinbay, "Ekiplerimizin sahada yaptığı çalışmada 2 gün önce 4 kişi, Şarkışla Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışmada ise hafta sonu 1 kişi salep toplarken yakalandı. Bu kişilere, 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında biyolojik çeşitliliğe zarar vermek ve nesli tehlike altında olan türleri toplamaktan dolayı 35 bin 193'er lira, toplam 175 bin 965 lira idari para cezası uygulanacak" diye konuştu.

"Doğadan bunların toplanması, ayrılması, neslini tehlikeye düşürüyor" diyen Şahinbay, "Vatandaşlarımızdan bu konuya büyük bir hassasiyet göstermelerini, bu tarz bitkileri doğadan izinsiz olarak toplayan kişileri jandarma ve kurumumuza ihbar etmelerini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Şahinbay, yakalanan 5 kişinin topladığı 44 kilo 500 gram salep soğanına el konulduğunu bildirdi. - Sivas

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title