Haberler

İŞKUR Sivas'ta Engellileri İşsiz Bırakmayacak

Güncelleme:

Sivas İl Müdürü Nurettin Köksal, istihdam için kentteki işitme engellilerin tespit edildiğini, görme ve ortopedik engelliler için de projeler hazırladıklarını söyledi.

Türkiye İş Kurumu (İşkur) Sivas İl Müdürü Nurettin Köksal, kentteki tüm işitme engellilerin tespit edildiğini ve tamamının işe alınacağını belirterek görme engelli ve ortopedik engellilerin istihdam edilmesi için de projeler hazırladıklarını ifade etti.

İşkur Sivas İl Müdürü Nurettin Köksal, 2014 yılında yapılan çalışmaları değerlendirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Geçtiğimiz yıl Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kapsamında Sivas'ta 214 kişinin işe yerleştirildiğini ifade eden Köksal, "2014 yılında işe yerleştirmede Türkiye genelinde 34'üncü sıraya yerleştik. Bu bizim için ümit verici bir rakam. 2015 yılında Sivas'taki işsizler için, işverenler için inşallah daha güzel bir çalışma yapacağız. Bu çalışmalar arasında UMEM çok önemli bir projeydi. Bu projeyi Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB ve Cumhuriyet Üniversitesi ile birlikte yürüttük. Bu projede İç Anadolu Bölgesi'nde bölge birincisi olduk. Bu sebeple genel müdürümüz tarafından bize bir plaket hediye edildi. 2014 yılında UMEM projesiyle 214 kişiyi meslek edindirme kursumuza aldık. Bu 214 kişinin yarısı dikiş makinesi operatörü kursuna, diğer yarısı da müşteri temsilcisi operatörü kursuna katıldı ve tamamı istihdam edildi" dedi.

"ENGELLİLERİN HEPSİNİ İŞE ALACAĞIZ"

Köksal daha sonra 2015 yılı hedeflerine değinerek, "İç Anadolu Bölgesi'ndeki birinciliğimizi kimseye vermeyeceğiz. 2015 yılında Türkiye genelinde ilk 10 il arasında yer almayı hedefliyoruz. Bunu da gerçekleştirebilecek bir ekibimiz var. Türkiye'de hiç olmayan projeleri yapmaya çalışacağız. Engellilerle ilgili çok güzel projelerimiz var. İşitme engelli kardeşlerimizin bir kısmını istihdam garantili sıhhi tesisat kursuna alacağız. Yüzde 100 devlet memuru olacak inşallah arkadaşlarımız. Bir kısmını da grafikerlik kursuna alacağız. Yine onlar da istihdam garantili. İşitme engelli ve işsiz arkadaşlarımızın tamamını tespit ettik kursa alıyoruz ve onların hepsini işe alacağız. O bittikten sonra görme engellilere gelecek sıra. Ondan sonra ortopedik engelliler ve diğer engelli kardeşlerimizin tamamını yavaş yavaş liste şeklinde alıyoruz. Ne kadarı üniversite mezunu, ne kadarı lise mezunu, ne kadar çalışabiliyor, ne kadar faydalanabiliriz bu noktada derneklerle birlikte çalışıyoruz. 2015 yılı içerisinde engellilerle ilgili Türkiye'de ses getirecek çok güzel projelerimiz olacak" diye konuştu. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İç Anadolu Bölgesi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title