Haberler

Sivas'ta İş Yerlerine 'Türkçe' Tabela

Güncelleme:

Sivas Belediyesine ait sosyal tesislerin girişindeki tabelada yer alan yabancı kelimelerin yerine, TDK Başkanı Kaçalin'in katıldığı törenle Türkçe karşılıkları yazıldı.

Sivas Belediyesi'ne ait sosyal tesislerin girişindeki tabelada yer alan yabancı kelimelerin yerine, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin'in katıldığı törenle Türkçe karşılıkları yazıldı.

Sivas Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde bulunan yabancı isimli tabelaların Türkçe isimle değiştirilmesi için tören düzenlendi. Esnafın da Türkçe isim kullanmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen törene Sivas Belediye Başkanı AK Partili Sami Aydın, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, "Anlaşılabilir ve anlatılabilir bir Türkçe olması için büyük hassasiyet gösteriyoruz. Kelimenin kökeninin yanı sıra halk arasındaki geçerliliği ve kullanış sıklığının da önemli olduğunu düşünüyoruz. Çayı çayevinde içiniz. O zaman mantık, zihin, bağlantıyı daha rahat kurar. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı hassasiyetinden dolayı kutluyorum. Belediye, yalnız, ulaşım, su, elektrik hizmeti veren bir kuruluş değil. Dil kirliliği veya dil temizliği de belediyenin hassasiyet alanı içerisindedir" dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise "Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne geçen hafta bir ziyaret yaptım. Görüştüğüm öğrencilerin talebi üzerine bu çalışmayı başlattık. Çevre dediğimiz zaman sadece yaşadığımız fiziki alanlar akla gelmemeli. Belediyeler olarak dilimize, örfümüze, geleneğimize sahip çıkamıyorsak diğer yaptığımız işler ne kadar mükemmel olursa olsun bir eksikliğimiz olduğu muhakkaktır" dedi.

Daha sonra belediye sosyal tesislerinin girişinde bulunan tabelalarda yer alan 'Restaurant' kelimesi 'Yemekevi' olarak, 'Kafeterya' kelimesi de 'Çayevi' olarak görevlilerce değiştirildi. Levhada yer alan 'Self servis' yazısı ise silindi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title