Haberler

Sivas'ta İnfaz Koruma Memurundan 'Laiklik Karşıtı' Silahlı Eylem

Güncelleme:

Sivas'ta akşam saatlerinde üzerinde resmi kıyafeti ile kent meydanına gelen infaz koruma memuru Erkan Keskin, 'Laiklik Karşıtı' eylem yaparak havaya ateş açtı.

Sivas'ta akşam saatlerinde üzerinde resmi kıyafeti ile kent meydanına gelen infaz koruma memuru Erkan Keskin, tabancasıyla havaya ateş açıp eylem yaptı. Bir elinde Kuran ve tabanca taşıyan Keskin, beraberinde getirdiği 'Şerefsiz laiklik' yazılı pankartı çiğneyerek, tekbir getirip laiklik aleyhine sloganlar attı. Saldırgan polis ekiplerince gözaltına alındı.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Olay akşam saatlerinde kent meydanında Valilik binası karşısında meydana geldi. Üzerinde resmi kıyafeti bulunan Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'nde görevli infaz koruma memuru Erkan Keskin, belinden çıkardığı tabanca ile havaya bir kaç el ateş açtı. Olay sırasında büyük panik yaşandı. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, İnönü Bulvarı ve alan trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri çevredeki vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Olay yerine çok sayıda polis etkibi sevk edildi. İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan da olay yerine gelerek eylemciyle konuştu. Eyleminden vazgeçirmek için yaklaşan polisler çelik yelek giydi. Bir elinde Kuran bulunan eylemci, beraberinde getirdiği ve üzerinde 'Şerefsiz laiklik' yazılı pankartı yere sererek üzerinde yürüdü.

BAŞ İNFAZ KORUMA MEMURU İKNA ETTİ

Zaman zaman elindeki Kuran'ı havaya kaldırarak laiklik aleyhinde sloganlar atan Erkan Keskin, çevrede paniğe neden oldu. Sık sık tekbir getiren ve "Laikliği savunanlar gelsin" diye bağıran eylemci, olay yerine gelen baş infaz koruma memuru Adnan Açıkgöz'ün ikna çabası ile tabancasının şarjörünü çıkarıp yere bıraktıktan sonra polislere teslim oldu. Polis ekiplerince gözaltına alınan eylemci, polis aracına bindirilerek Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis aracına bindirilirken "Müslümanlar sahipsiz değil" dedi.

YEREL TELEVİZYONDA KAMERAMANLIK YAPIYORDU

Eylemcinin kent meydanına getirip serdiği pankart, silahı ve boş kovanlar polis ekiplerince alındıktan sonra alan yeniden trafiğe açıldı. Meydanda bulunan Saadet Partisi standı da olayın ardından kapatıldı. Olayı görenler, eylemcinin birden havaya iki el ateş ettikten sonra dini bir şeyler söylemeye başladığını, korkarak etrafı kaçtıklarını dile getirdi. Eylemciyi tanıyanlar, Keskin'in infaz koruma memurluğundan önce yerel bir televizyonda kameramanlık yaptığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erkan Keskin Sivas Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Türkiye:

yaşasın LAİKLİK

94
28
yanıtYanıtla
sefilix:

rapor alıp serbest bırakırlar ama çalıştığı yer sıkıntılı. muhtemelen psikolojik tedaviye alacaklar olay kapanacak

99
12
yanıtYanıtla
Metyyurk:

Seriat gelecek kelleler gidecek. Allahuekber.

5
7
yanıtYanıtla
sana göre hava hoş:

allah sana bir kafa bağşetmediğinden kelle korkun yok

yanıt4
yanıt2
gardiyanları serbest bırakmayın.:

gardiyan olmuşsun adam olamamışsın diyeceğim ama işin aslı = adam olamamışsın gardiyan olmuşsun.

7
2
yanıtYanıtla
gardiyan sevmem:

şeriat gelsin ben gidiyim

2
2
yanıtYanıtla
gardiyanları serbest bırakmayın.:

bizim gardiyan efendimiz var bir tane, tüm ülkeye tek başına yetiyor. Gerekirse dünyayı zaptedecek duruma haiz. Sen üzme kendini küçüğüm. Dön hapishanene geri.

2
2
yanıtYanıtla
Yağız Mobil-IOS:

Bu cumhuriyetcileri ve layıkçıları öbür tarafta atatürk kurtacak ona güveniyorlar

0
3
yanıtYanıtla
Kurdi:

Madimakta insanlari cayir cayir yakan zihniyetin torunlari degtilmi bunlar bunlardan hersey beklenir

1
0
yanıtYanıtla
MUSTAFA ERTAN:

BU ÜLKE LAİK BİR CUMHURİYETTİR. VE EBEDİYEN LAİK KALACAKTIR.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title