Haberler

Sivas Olaylarının 22. Yılı

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Sivas olaylarına ilişkin "Acılarımız dinmemiş, yüreklerimiz soğumamıştır" değerlendirmesini yaptı.

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Sivas olaylarına ilişkin "Acılarımız dinmemiş, yüreklerimiz soğumamıştır" değerlendirmesini yaptı.

HDP MYK'dan yapılan yazılı açıklamada, "22 yıl önce Sivas'ta gerçekleştirilen ve 35 kişinin ateşe verildiği insanlık dışı katliamın" unutulmadığı belirtildi. O gün Sivas'ta yaşananların farklı halkların, inançların, kültürlerin beşiği olan Anadolu ve Mezopotamya topraklarında görülen acılardan sadece birisi olduğu ifade edilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Alevi toplumunun cumhuriyet tarihi boyunca uğradığı onca katliamın nedeni, farklı olanı kimliksiz ve kişiliksiz bırakma politikasıdır. 'Tekçi' anlayışın savunucuları ve takipçileri, devlet gücünü de arkalarına alarak bu katliamları gerçekleştirmişlerdir. Bu katliamlar nedeniyle Alevi toplumundan hiç özür dilenmemiş, devletin katliamlardaki rolü ve tutumu mahkum edilmemiş, adalet sağlanmamıştır. O nedenle de acılarımız dinmemiş, yüreklerimiz soğumamıştır."

Sivas olaylarının aradan 22 yıl geçmesine rağmen tam olarak aydınlatılmadığına işaret edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Sivas katliamı da Roboski katliamı gibi devletten, devletin Alevi toplumuna ve Kürt halkına geleneksel bakış açısından, inkar ve asimilasyon politikalarından, 'tekçi' yaklaşımdan ayrı düşünülemez. Biliyoruz ki bu katliamlarla ve anlayışla yüzleşme gerçekleşmedikçe, yüzyıllar geçse de açılmış olan yaralar kapanmayacak, yakınlarını kaybeden insanlara, tüm vicdanlı halkın acılarına ve yaslarına içten saygı duyulmayacaktır. O nedenle bir kez daha katliamlarla ilgili dosyaların açılarak tarihle hesaplaşılması ve adaletin sağlanması yönünde samimi girişimlerde bulunulması gerekliliğini hatırlatıyoruz."

Hesap sormanın ve yüzleşmenin yolunun, ortak bir demokrasi ve özgürlük programıyla mücadeleyi büyütmekten geçtiği ileri sürülen açıklamada, "22 yıl önce Sivas'ta katledilen insanlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor, devletin karanlık eli ile organize edilmiş olan bu katliamı bir kez daha lanetliyor ve tüm acıların ortağı olduğumuzu ifade ediyoruz" denildi.

Kaynak: AA / Politika

Merkez Yürütme Kurulu Mezopotamya Sivas Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

HDP DE HER ŞEYE SALÇA OLUYOR.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title