Haberler

Sivas Köylüden 'Yangın' Tepkisi

Sivas merkeze bağlı Başıbüyük Köyü'nün sakinleri, ağaçlık alanda çıkan yangına müdahale edilmemesine tepki gösterdi.

Sivas merkeze bağlı Başıbüyük Köyü'nün sakinleri, ağaçlık alanda çıkan yangına müdahale edilmemesine tepki gösterdi. Dün öğle saatlerinde Başıbüyük Köyü'nün yakınlarındaki bir tarlada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin arazideki ağaçlık alana sıçraması nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü. Köy halkı kazma ve küreklerle yangına müdahale etti ancak alevleri söndüremedi. İddiaya göre, olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçların dağa çıkamayacağını belirterek yapılacak bir şey olmadığını söyledi. Alanın sahipsizlikten yandığını belirten Köy muhtarı Ahmet Turan Şimşek, "Ben dün gece 11-12 civarında Orman İşletme Müdürlüğü'nü, jandarmayı ve itfaiyeyi aradım. İtfaiye bana, araçlarının asfalttan dışarı çıkamayacağın söyledi. Aslında müdahale yapılmış olsaydı, basitçe söndürülecekti. Ama müdahale olmadığı için ormanımız komple yandı, sahipsizlikten yandı. Orman İşletme Müdürlüğü'nün bizden daha çok bu ormana sahip çıkması gerekirken, yapılacak bir şey olmadığını söylediler. Uçak olması lazım veya helikopter olması lazım. En azından bir kepçeyle set çekilip alevlerin önünün kesilmesi lazım ki ormanın bir kısmını kurtaralım "dedi.

"EGE'DE YANGIN OLSA HERKES SEFERBER OLUYOR"

Köy sakinlerinden Turan Eğrek ise, "Biz akşama kadar uğraştık ama söndüremedik. Hiç kimse de gelip müdahale etmedi. Biz kendi gücümüzle çabaladık, hiçbir şey de yapamadık. Devlette gelip bakmadı. Ben oraya gidip bir ağaç kessem, başıma birikiyorlar. Çevreyi koruduklarını söylüyorlar. Hani nereyi koruyorlar. Müdahale etselerdi bu kadar büyümezdi." dedi. İsmail Karagöz de, "Bu İç Anadolu'daki öksüz evlat mı? Bugün Akdeniz'de, Marmara'da, Ege'de yangın olsa herkes seferber oluyor. Burası mahrumiyet bölgesi mi? Buradaki itfaiyenin ruhu duymuyor. Biz dün yangının içine gittik. Zehirlenme tehlikesi yaşadık. Her taraf yanıyor. Söndüremedik" dedi. Ağaçlık alandaki yangın sürüyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Sivas Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title