Haberler

Sivas Kongresi'nin 94. Yılı Kartal'da Kutlandı

4 Eylül Sivas Kongresi'nin 94.yılı nedeniyle Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde panel düzenlendi.

4 Eylül Sivas Kongresi'nin 94. yılı nedeniyle Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde panel düzenlendi.

Kartal Belediyesi, 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 94. yılı nedeniyle Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde panel düzenledi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün de katıldığı panelde konuşmacı olarak yer alan Maltepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı ve Atatürk Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Orhan Çekiç, Sivas Kongresi'nin hangi şartla oluştuğunu çarpıcı bir şekilde anlattı.

"ATATÜRK'Ü NE KALBİMİZDEN SİLERİZ NE DE RESMİNİ DUVARDAN İNDİRİRİZ"

Törenin ardından konuşan Başkan Öz, Avrupa Komisyonu Eski Başkan Yardımcısı Günter Verheugen'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sözünü hatırlatarak "Doç. Dr. Orhan Çekiç, bizlere Sivas Kongresi'nin önemini ve gelişen olayları en güzel ve doğru şekilde anlattı. Kendisine Kartallılar adına teşekkür ediyorum. Avrupa Komisyonu Eski Başkan Yardımcısı Günter Verheugen'ın 1996 yılında söylediği 'Türkiye ne zaman duvardan Atatürk'ün resmini indirirse o gün Avrupa Birliğine girer' sözünü unutmayalım. Biz Avrupa Birliği'ne girmek istemiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resmini ne duvardan indiririz ne de kalbimizden sileriz. Biz Avrupa Birliği'ne girmek istemiyoruz" dedi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, eşi Feray Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Fügen Mavi, Gülseren Böyüktaş, Turgut Mermertaş, Ali Rıza İkisivri, Kartal Belediyesi Eski Başkanı Ali Duranoğlu, Kartal Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yazıcı, Sivas Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Zeki Bulut, Sivaslı Sanatçılar Kültür Derneği Genel Başkanı Ünal Taşlık, Sivas Eski Milletvekili Mehmet Işık, Yazar Mehmet Dağıstanlı ve Kartallıların katıldığı panelin sonunda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Sivas Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Zeki Bulut, Maltepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı ve Atatürk Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Orhan Çekiç'e Kartal plaketi takdim ettiler. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Hasan Ali Yücel Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title