Haberler

Sivas Hizmet Vakfı 5 Bin Öğrenciye Burs Verecek

Sivas'ta "Yiğidolar Öğrencisine Sahip Çıkıyor" kampanyası kapsamında 5 bin üniversite öğrencisine burs verilecek.

Sivas'ta "Yiğidolar Öğrencisine Sahip Çıkıyor" kampanyası kapsamında 5 bin üniversite öğrencisine burs verilecek.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen kampanyanın bilgilendirme toplantısında konuşan Sivas Valisi ve Sivas Hizmet Vakfı Başkanı Davut Gül, Sivaslı olup, ailesi ve kendisi en az 2 yıldır kentte ikamet eden, lisans öğrenimi görecek ve halen öğrenim görmekte olan 5 bin öğrenciye 8 ay boyunca aylık 150 lira burs katkısı sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Burs verilecek öğrencilerin yüzde 20'lik kısmını ilde bulunan Cumhuriyet Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin oluşturacağını aktaran Gül, projenin asıl sahibinin Sivas Hizmet Vakfı olduğunu anlattı.

Sivas Hizmet Vakfının geçmişte de çok önemli hizmetler yaptığına işaret eden Gül, şunları kaydetti:

"Vakfımız bugüne kadar önemli hizmetler yaptı. Bundan sonra da yapacak ama eğitime yapacak. Eğitime yapmasının sebebi, 15 Temmuz'da biz bir şey yaşadık, ülke olarak bir şok yaşadık. 15 Temmuz'da bizim en çalışkan, başarılı, çalışan gariban çocuklarımızı bir terör örgütünün elimizden çaldığını gördük. Yeni 15 Temmuzlar yaşamamak için, yine bunlarla karşılaşmamak için bizim bir şeyler yapmamız gerekiyor. Sivaslılar olarak da 5 bin lisans öğrencisine burs vermeyi hedef olarak koyduk. Ben inanıyorum ki Sivaslı Yiğidolar, milletvekilleriyle, iş adamlarıyla, dernekleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve diğer kamu kuruluşlarıyla, Sivas halkı olarak bu hedefi layıkıyla yerine getirerek, daha da ileri düzeye taşıyacaklarına güvenim sonsuz. Bu konuda en önemli konu şeffaflık, milletin kimin para verdiğini ve ne kadar para verdiğini oluşturulacak internet sayfasında görmesi lazım.

Sonra bu bursları kimin aldığını da görecek. Bu kişi ihtiyaç sahibi mi, değil mi diyebileceğimiz bir sistemin oluşması lazım. O sistemi de inşallah oluşturacağız. Toplanan bursların yüzde 20'lik kısmını Cumhuriyet Üniversitesinde okuyan Sivaslı öğrencilerimize vereceğiz. Birinci şartımız en az 2 yıl Sivas'ta ikametgahı bulunan öğrencilerimiz ve Cumhuriyet Üniversitesinde okumak şartıyla. Yüzde 80'lik kısmı ise şehir dışındaki farklı illerimizde okuyan öğrencilerimize ayırdık."

Toplantıda AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, proje hakkında görüş ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.

Toplantıya Vali Yardımcıları Salih Ayhan ve Ömer Kalaylı, kaymakamlar, Sivas Hizmet Vakfı Genel Sekreteri Aslan Tektaş, kurum müdürleri ve Vali Gül'ün eşi Gülden Gül de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title