Haberler

Sivas, Eksi 20 Dereceyle Dondu

Sivas'ta son 4 gündür etkili olan aşırı soğuk hava kentte hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Sivas'ta son 4 gündür etkili olan aşırı soğuk hava kentte hayatı olumsuz yönde etkiledi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesiyle, Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'ın büyük bölümü buz tuttu.

Sivas'ta geçen cuma günü etkili olan kar yağışının ardından hava sıcaklığındaki düşüşü sürüyor. Kentte hava sıcaklığı bu sabah saatlerinde sıfırın altında 20 derece olarak ölçüldü. Soğuk havanın etkisiyle Türkiye'nin en uzun nehri olan ve Sivas'tan doğup Karadeniz'e dökülen Kızılırmak'ın kent merkezi içerisinde kalan bölümü de buz tuttu. Özellikle akıntının az olduğu bölümlerin tamamen, yoğun olduğu bölümlerin ise kısmen buz tuttuğu görüldü. Irmaktaki buz kütlesinin üzerinde oluşan kırağı ise ortaya kartpostallık görüntüler çıkardı. Öte yandan Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Serpincik Göleti'nin yüzeyi de tamamen buz tutarak üzeri karla kaplandı. Bazı binaların çatılarında 1 metreye varan buz sarkıtları oluşurken, tatlı su çeşmelerinin etrafında da buzlanmalar oluştuğu görüldü. Yayalar soğuk havada ilerlemekte zorluk çekti.

Meteoroloji verilerine göre, önümüzdeki 3 gün boyunca hava sıcaklığının sıfırın altında 18 derece civarında olması bekleniyor. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızılırmak Türkiye Sivas Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title