Haberler

Sivas 16 Yaşındaki Çocuk Kızılırmak'ta Boğularak Öldü

16 yaşındaki çocuk Kızılırmak'ta boğularak öldüSİVAS'ta arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için girdiği Kızılırmak Nehri'nde akıntıya kapılan 16 yaşındaki Efekan Seçil, boğularak yaşamını yitirdi.

16 yaşındaki çocuk Kızılırmak'ta boğularak öldü

SİVAS'ta arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için girdiği Kızılırmak Nehri'nde akıntıya kapılan 16 yaşındaki Efekan Seçil, boğularak yaşamını yitirdi.

Olay, saat 16.30 sıralarında Kardeşler Mahallesi Eğri Köprü mevkinde meydana geldi. Şeyh Şamil Mahallesi'nde oturan Efekan Seçil, her ikisi de 14 yaşında olan arkadaşları Enes Polat ve Ebubekir Koç ile birlikte balık tutmak için Kızılırmak Nehri'ne gitti.

Bir süre balık tutan üç çocuk iddiaya göre daha sonra yüzmek için suya girdi. Suya giren Efekan Seçil akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Bunun üzerine Seçil'in arkadaşları durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Daha sonra olay yerine Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) dalgıç ekipleri sevk edildi.

"ANNEN KURBAN OLSUN ÇIK GEL YAVRUM"

AFAD dalgıç ekiplerinin aramaları sırasında Efekan'ın annesi Sevda Seçil olay yerine geldi. Ayakta durmakta güçlük çeken anne Seçil, ırmak kenarına inerek göz yaşları içinde oğlunu aradı. Anne Seçil'i polis ve sağlık ekipleri teselli etti. Hafik'te bir şirkette aşçı olarak çalışan Efekan'ın babası Erkan Seçil ise olay yerine gelerek sinir krizi geçirdi. Anne Seçil, 'Efekanım yavrum. Benim yavrum karıncayı incitmezdi. Çık gel yavrum. Annen kurban olsun ne olursun çık gel. Ben seni askere gönderecektim yavrum' diyerek feryad etti. AFAD ekiplerinin yaklaşık 3 saat suda süren aramalarının ardından Efekan'ın cesedi kaybolduğu yerden 100 metre ilerde suyun içinde bulundu. Dalgıçlar tarafından kıyıya getirilen Efekan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere olay yerine gelen ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Baba Erkan, ceset tobası içindeki oğlununa sarılarak gözyaşı döktü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızılırmak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title