Haberler

Şivan Perwer'den Siyasete Giren Yakınlarına Tavsiye

Güncelleme:

Sanatçı Şivan Perwer, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimlerinde aday adayı olacak olan yakınlarına, "aktif siyasetin içinde yer almama" çağrısında bulundu.

Ünlü Kürt ses sanatçısı Şivan Perwer, aile fertlerinin siyasi tercihlerinin kendisi dışında geliştiğini, hiç kimse tarafından görüşünün alınmadığını ve çıkan haberleri de basından öğrendiğini açıkladı.

"BÜYÜK YANLIŞLAR YAPILABİLİYOR"

Şivan Perwer, kardeşi Mehmet Perwer'in AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adaylığını değerlendirdi. Son zamanlarda isminin 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerle anılmaya başlandığını belirten Perwer, bu heyecana kapılan aile fertlerinin dahil, bazılarının da seçim heyecanına girerek büyük yanlışlar yapabildiğini söyledi.

"AKTİF SİYASETTE YER ALMAYIN" ÖNERİSİNDE BULUNDU

Perwer, "Ailem şimdiye kadar siyasi partiler içinde aktif olarak siyasete girmemiş ve yapılacak bu genel seçimlere kadar da herhangi bir siyasi parti ile anılmamışlardır. Bazen de gerçek olmayan maksatlı haberler de bilinçli olarak yayılmaktadır. Ancak aile fertlerimle ilgili basında çıkan haberler benim dışımda gelişmekte olup herhangi bir şekilde kimse tarafından görüşüm alınmadı ve bu konuda haberdar edilmedim. Hatta aile fertlerimle ilgili haberleri bizzat basından öğrendim. Aile fertlerime yapacağım öneri, 7 Haziran'da yapılacak seçimler için aktif siyaset içinde yer almamalarıdır. Son 7-8 aydır Güney ve Batı Kurdistan'da Kürt halkı, insanlık düşmanı faşist ve gerici IŞİD çetelerinin büyük saldırılarına maruz kalmış ve soykırım ile katliamlarla karşı karşıya gelmişlerdir. Buna karşı Kürt halkı ve yiğit evlatları tarihte eşine az rastlanan büyük bir direniş göstermekte olup büyük mücadele vererek yurtlarını savunmaya çalışmaktadırlar. Bu direnişe sanatımla ve son dönemlerde yaptığım birçok stran ile az da olsa destek vermeye ve Kürt direniş güçlerini birçok cephede ziyaret ederek moral vermeye çalışıyorum. Hatta Aralık ayında Kobani direnişinin en çetin günlerinde Kobani'yi ziyaret edip Kürt direniş güçlerine moral vermek ve Suruç'ta sınır noktasında on binlerce insan için konser verme girişimlerim oldu ama maalesef karşılık bulamadı. Ancak imkanlarım çerçevesinde yapabildiğim Şengal dramı ve Kobani direnişini dile getiren stranlar oldu ve bunu sosyal medya üzerinden de halkıma ulaştırmaya çalıştım ve ileride planladığım sanatsal destanlarla bunu daha da geliştirmek ve bu büyük kahramanlığı ebedileştirmek olacaktır" dedi.

"SEÇİMLERDE TARAFMIŞIM GİBİ YANSITILMAM DOĞRU BİR TUTUM DEĞİLDİR"

Coğrafyalarında, başka birçok dini azınlığa yapılan saldırı, talan ve tecavüz girişimlerine karşı sanatsal alanda büyük uğraş içinde olduğunu kaydeden Perwer, "Basın ve kamuoyunda sanki seçimlerde bir tarafmışım gibi yansıtılmam ve spekülasyonlara konu olmam doğru bir tutum değildir. Siyasi iradem ve görüşlerim elbette vardır ve gerekli dönemlerde mesajlarımı sürekli sanatımla yansıtmaya çalışmaktayım. Bunun dışında aktif olarak pratik siyasete girmeyi düşünmüyorum ve herkesin özgür iradesi ile hareket etmesi ve kararına saygım olmakla beraber aile fertlerime de bu seçimde aday olmamalarını öneriyorum. Haziran'da yapılacak genel seçimlerde halkımız için uğraşan, mücadele ve hizmet eden, siyaset yapan herkese başarılar diliyor, bu seçimin halklar için hayırlı olmasını diliyorum. Umarım bundan sonra aile fertlerim dahil hiç kimse bu seçimlerde beni alet etmeye kalkışmaz. Son olarak ümit ediyorum ki bu seçimlerin sonucunda barış, insan hakları, dostluk, kardeşlik, demokrasi kazanır ve seçimler tolerans, karşılıklı saygı ve hoşgörü, huzur ile adaletin ülkemizde gelişmesine ve yerleşmesine vesile olsun" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Perwer Ak Parti Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (45)

egemen:

ya bu kirolari görmek zorundamiyiz.

62
32
yanıtYanıtla
cccccccccCCCCCCCcccccvvmobilWeb@haberler.com:

Vatan hainleri iş başindaaa

61
27
yanıtYanıtla
KÜRDÜM:

yazaklar olsun sizin gibi ihanetçiler. ya sizin akılı yok-yada sizin kanın bozok-yada 3 kuruş para için kendinizi satıldınız, YAŞASIN GERÇEK HALK VE H D P.

33
49
yanıtYanıtla
HEKİM:

kürtler savaşçıdırlar mert dirler , ancak asla yönetimden anlamazlar

29
27
yanıtYanıtla
gerçek:

kürt şıwan perver kürtçe şarkı söyledıgı için 30yıldır surgunde vatan hasretı çekıyor halada milyonlarca kürt ölkesıne geri gelmek için bir yasa çıkarılmadı sen ne yuzle aday oluyorsun para yada karıyer için mi yazık dik durun allah için

23
28
yanıtYanıtla
KÜRDÜM:

SEN TÜRKLERDEN NEYİ GÜVENİYORSUN, 90 YIL DIR TÜRKLER HEP KÜRTLERİ YOKSAYDILAR, YA SEN KÜRD DEĞİLSIN YADA SENİN KANIN BOZUKTUR. BARİ KÜRT ADINI KİRLEME EY ÇOBAN-(yani şivan)

23
28
yanıtYanıtla
cicek abbas:

yillardir kürt halkinin duygularini kullanarak ekmek yedin, hepsi zehir zikkim olsun sana. . . . soruyorum sana para daha tatli geldi sana degil mi? eminim para icin akp nin altina bile yatarsin

28
23
yanıtYanıtla
23kt59:

bu adam ak parti yakınlığı ile biliniyordu kesin hdp''liler tehdit etmiş. hiç samimi değil konuşması. . . yazık ne diyeyim kimden korkuyorsun sen be perver?

32
18
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

TİPE BAK ŞEBEĞE BENZİYOR KÜRTLERDE BUNLARA SANATÇI DİYOR.

17
27
yanıtYanıtla
AlimobilWeb@haberler.com:

Sivan donemi bitmistir kim dinloyo bu vira yi

11
30
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title